NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Geautomatiseerde magazijnsystemen en platenmagazijnen verhogen efficiëntie
Bij Joris Ide (Wingene) worden platen manueel op de plateaus geladen en een robot neemt ze uit de lift en plaatst die op de band van de productielijn.

Geautomatiseerde magazijnsystemen en platenmagazijnen verhogen efficiëntie

Een efficiënt ingericht magazijn verhoogt de productiviteit, zorgt voor kostenbesparingen, en voorkomt ergernis bij de werknemers. Wie naar een gepast opslagsysteem op zoek is, kan terecht bij DDD Technics in Stekene. Deze firma is een officiële partner van Hänel Büro- & Lagersysteme voor de Rotomat® magazijnlift en het Lean-Lift® plateauliftsysteem. Samen met een Belgische partner ontwerpen, engineeren, produceren en installeren ze ook compacte verticale platenmagazijnen. Verder ondersteunt DDD Technics zijn klanten bij verhuis of verkoop, onderhoud of herstel van systemen, 24/24 en 7/7.

Geautomatiseerde magazijnsystemen van Hänel

Wie kleine onderdelen, componenten en andere materialen efficiënter wil opslaan, kan bij DDD Technics kiezen uit verschillende systemen. Zo maken de Rotomat® magazijnlift en het Lean-Lift® plateauliftsysteem maximaal gebruik van de beschikbare hoogte van de ruimte tot 18 meter. Afhankelijk van de toepassing, zijn systemen met verschillende maten en gewichten, stand-alone of gekoppeld mogelijk. Ze brengen het opgevraagde artikel binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening, waar het op ergonomische hoogte door de operator uitgenomen kan worden. Ze zijn ook leverbaar met een eenvoudige en slimme besturing, waaronder de SOAP-web­service-interface, het softwarepakket ­HänelSoft® en de koppeling met Augmented-Reality en Pick-by-Voice.

All-in Parts gvc/VINCK bvba investeerde onlangs in een platenmagazijn, dat 24 cassettes van 3000 mm breed en 1500 mm diep omvat.

Hänel Rotomat®

“De Hänel Rotomat® is leverbaar in verscheidene modellen met een standaardbreedte van 3270 of 3420 mm en verschillende dieptes, goed voor een laadvermogen per draagset tussen 150 en 750 kg en tussen 3.000 en 14.000 kg voor het volledige systeem,” legt Dirk De Decker, zaakvoerder van DDD Technics, uit. “Bij Vanhauwaert, constructeur van verwerkingslijnen voor vlas, hennep en andere natuurvezels in Kuurne, hebben ze meer dan 60% meer opslagcapaciteit dankzij een Rotomat® met een hoogte van 5470 mm, een diepte van 1615 mm en 3420 mm breed. De lift omvat 20 draageenheden, waarvan de helft met een tussenlegbord.”

Bij Metaalconstructie Vanderscheuren werd de Lean-Lift® geïntegreerd in een afgesloten zone op de werkvloer. Alleen bevoegde personen hebben toegang.

Hänel Lean-Lift®

De Lean-Lift® bestaat in modellen van 840 tot 4460 mm breed, met keuze uit vier verschillende dieptes: 635, 825, 1047 en 1270 mm voor de opslag van goederen met een gewicht variërend van 300 tot 1.000 kg per plateau en een maximaal laadvermogen per systeem van 60.000 kg. 

“Onze Lean-Lift® plateauliftsystemen worden gebruikt voor de compacte opslag van allerlei materialen, die voorheen in rekken en kasten overal verspreid lagen, onder meer bij balustradefabrikant Lammertyn (Ardooie), Merlier Slijperij & Machines (Zwevegem), Metaalconstructie Vanderscheuren (Diksmuide), constructeur van landbouwmachines VDW Constructies (Waarschoot) en A&C Noyens (Olen), waar men maatwerk aanhangwagens, opleggers en vrachtwagens produceert,” geeft technisch commercieel afgevaardigde Chris Cherretté aan. “Renson (Kruisem), specialist in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, gebruikt een Lean-Lift® om poeders voor de lakkerij op te slaan. Sanha (Ternat) kocht twee magazijnen voor de stockage van zware matrijzen en een unit voor kartons met afgewerkte producten. Bij Joris Ide (Wingene) vormen de magazijnen een belangrijke schakel binnen de automatische productielijn. Vlakke platen worden manueel op de plateaus geladen en een robot neemt ze uit de lift en plaatst die op de band van de productielijn. En dat zijn maar een paar voorbeelden.”

Bij Vanhauwaert hebben ze meer dan 60% meer opslagcapaciteit dankzij een Rotomat®.

Compacte platenmagazijnen

Voor de opslag van metalen platen op een beperkte ruimte biedt DDD Technics onder eigen label ook verticale platenmagazijnen. Daarvoor werken ze samen met een Belgische partner, die de engineering en productie voor zijn rekening neemt. 

“Alles wordt eerst in 3D uitgewerkt, waarna samen met de klant naar de technische kant gekeken wordt, met name de integratie in de productiehal, de plaats van het bedieningspaneel… Ook de sturing wordt in eigen beheer geprogrammeerd,” licht Dirk De Decker toe. 

Chris Cherretté sluit af: “We installeerden een verticaal platenmagazijn met een totale capaciteit van circa 100 ton bij Vanhauwaert (Kuurne). De cassettes zijn 90 mm hoog, waardoor nieuwe pakken met platen integraal met de heftruck in het systeem geladen kunnen worden. Voor VDW Constructies (Waarschoot) ontwikkelden we een systeem met 59 cassettes van 6200 bij 2300 mm, goed voor een totale capaciteit van circa 300 ton. All-in Parts gvc/VINCK bvba, tot slot, investeerde onlangs ook in een dergelijk platenmagazijn op maat, dat 24 cassettes van 3000 mm breed en 1500 mm diep omvat. De firma uit Dendermonde kocht ook twee Hänel Lean-Lift® plateauliftsystemen. Het ene systeem is 1300 mm breed, 825 mm diep en 5500 mm hoog, terwijl het tweede magazijn een breedte van 3260 mm, een diepte van 635 mm en een hoogte van 5000 mm heeft.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details