NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Geautomatiseerde magazijnsystemen verhogen efficiëntie en ergonomie
Bij Vanhauwaert hebben ze meer dan 60% meer opslagcapaciteit dankzij een Rotomat®.

Geautomatiseerde magazijnsystemen verhogen efficiëntie en ergonomie

Op zoek naar een systeem om kleine onderdelen, componenten en andere materialen op een efficiënte en compacte manier op te slaan? Dan bieden de Rotomat® magazijnlift en het Lean-Lift® plateauliftsysteem van Hänel zeker een oplossing. Deze compacte, geautomatiseerde opslagsystemen maken maximaal gebruik van de beschikbare hoogte in een gebouw. DDD Technics (Stekene) is de officiële dealer voor alle Hänel-producten in België. Samen met een Belgische partner ontwerpen, engineeren, produceren en installeren ze ook de YOU-STORE platenmagazijnen. Het team ondersteunt zijn klanten ook bij verhuis of verkoop, onderhoud of herstel van systemen, 24/24 en 7/7.

Bij Metaalconstructie Vanderscheuren werd een ‘Kasse’ geïntegreerd in een afgesloten zone op de werkvloer. Alleen bevoegde personen hebben toegang.

Geautomatiseerde verticale opslagsystemen zijn ideaal voor wie veel materialen overzichtelijk wil stockeren op een beperkt grondvlak. De Rotomat® magazijnlift en het Lean-Lift® plateauliftsysteem kunnen immers tot 18 meter hoog zijn, met maten en gewichten afhankelijk van de toepassing. Bovendien werken ze snel en efficiënt en kunnen de artikelen zeer ergonomisch uitgenomen worden. 

De Rotomat® is leverbaar in verscheidene modellen, met een standaardbreedte van 3.270 of 3.420 mm en verschillende dieptes, goed voor een laadvermogen per draagset tussen 150 en 750 kg, en tussen 3.000 en 14.000 kg voor het volledige systeem. De Lean-Lift® bestaat in modellen van 840 tot 4460 mm breed, met keuze uit vier verschillende dieptes: 635, 825, 1.047 en 1.270 mm, voor de opslag van goederen met een gewicht variërend van 300 tot 1.000 kg per plateau en een maximaal laadvermogen per systeem van 60.000 kg.

Deze Lean-Lift® laat het team van Clement Poorten toe om kleine materialen zorgvuldig op te slaan en de stock te beheren. Zo bespaart men veel tijd en kosten.

“Deze opslagsystemen worden in de meest uiteenlopende sectoren gebruikt. Zo hebben ze bij machinebouwer Vanhauwaert (Kuurne) meer dan 60% meer opslagcapaciteit dankzij een Rotomat®. Renson (Kruisem) gebruikt een Lean-Lift® om poeders voor de lakkerij op te slaan. Sanha (Ternat) kocht twee magazijnen voor de stockage van zware matrijzen en één unit voor kartons met afgewerkte producten. Bij Joris Ide (Wingene) vormen de magazijnen een belangrijke schakel binnen de automatische productielijn. Er staat ook een ‘kasse’ bij Ter Beke in Veurne, voor de opslag van etiketten voor hun fijne vleeswaren en vers bereide gerechten”, zegt zaakvoerder Dirk De Decker. “Andere installaties vinden we bij de houtverwerkingsbedrijven Bram Van Holme (Lo-Reninge) en Keysers (Brecht), Trappen Verschaeve (Lauwe), Clement Poorten (Aalter), balustradefabrikant Lammertyn (Ardooie), Merlier Slijperij & Machines (Zwevegem), Metaalconstructie Vanderscheuren (Diksmuide), VDW Constructies (Waarschoot) en A&C Noyens (Olen). En dat is maar een greep uit de vele referenties.”

Bij Vinck bvba/All-in Parts installeerde DDD twee plateauliftsystemen, een magazijnlift, een mezzanine én een YOU-STORE platenmagazijn met 27 cassettes voor inox platen.

Platenmagazijnen

Voor de opslag van metalen platen in een beperkte ruimte biedt DDD Technics de YOU-STORE platenmagazijnen. Daarvoor werken ze samen met een Belgische partner, die de engineering en productie voor zijn rekening neemt. 

“Alles wordt eerst in 3D uitgewerkt, waarna samen met de klant naar de technische kant gekeken wordt, met name de integratie in de productiehal, de plaats van het bedieningspaneel… Ook de sturing wordt in eigen beheer geprogrammeerd”, licht technisch commercieel afgevaardigde Chris Cherretté toe. “We installeerden zo’n verticaal platenmagazijn met een totale capaciteit van circa 100 ton bij Vanhauwaert (Kuurne). De cassettes zijn 90 mm hoog, waardoor nieuwe pakken met platen integraal met de heftruck in het systeem geladen kunnen worden. Voor VDW Constructies (Waarschoot) ontwikkelden we een systeem met 59 cassettes van 6.200 bij 2.300 mm, goed voor een totale capaciteit van circa 300 ton.”       

Showroom bij Vinck bvba/All-in Parts
Gert Vinck en zijn team zijn dagelijks bezig met mechanische constructies en onderhoudswerken. Daarbij moeten vaak componenten vervangen worden, en dan is het efficiënter om die bij de hand te hebben. Zo werd een magazijn met industriële componenten uitgebouwd. 

“Daarvoor investeerde de firma in twee Hänel Lean-Lift® plateauliftsystemen. Eerst werd een beursmodel van 1.300 mm breed, 825 mm diep en 6.000 mm hoog geïnstalleerd, uitgerust met 40 plateaus met een laadvermogen van elk 300 kg. Voor de opslag van lange buizen werd een extra ‘kast’ met een breedte van 3.260 mm, een diepte van 635 mm en een hoogte van 4.000 mm aangekocht”, legt De Decker uit. 

Cherretté vult aan: “Vinck kocht ook een YOU-STORE platenmagazijn van 5.000 mm hoog met 27 cassettes voor inox platen van maximaal 4.000 bij 1.500 mm, goed voor een totale capaciteit van meer dan 80 ton. En er is nog meer, want we installeerden een mezzanine met een oppervlakte van 15.000 bij 6.000 mm in het atelier en een Rotomat® als ‘store-in-a-box’ in de winkelruimte. Vijf verschillende opslagsystemen in een periode van twee jaar. Ik zeg altijd: eens een klant bij DDD, altijd een klant bij DDD.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details