Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Automatisering

Geautomatiseerde vijfassige bewerkingsmachines stimuleren kostenefficiëntie

Efficiëntie wint alsmaar aan belang, waadoor de behoefte aan geautomatiseerd verspanen toeneemt. Bendertechniek Bvba is de Belgische specialist in draai-, frees-, en slijpmachines voor de verspanende metaal- en kunststofverwerkende industrie. Het bedrijf uit Belgisch Limburg (Hamont-Achel) en werkt al jarenlang samen met Matsuura. Deze betrouwbare Japanse machineproducent lanceert met trots twee nieuwe modellen die daar […]

bendertechniek-kopieren

19 februari 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Efficiëntie wint alsmaar aan belang, waadoor de behoefte aan geautomatiseerd verspanen toeneemt. Bendertechniek Bvba is de Belgische specialist in draai-, frees-, en slijpmachines voor de verspanende metaal- en kunststofverwerkende industrie. Het bedrijf uit Belgisch Limburg (Hamont-Achel) en werkt al jarenlang samen met Matsuura. Deze betrouwbare Japanse machineproducent lanceert met trots twee nieuwe modellen die daar het perfecte antwoord op zijn.

Bendertechniek

Als antwoord op de marktvraag en volgend op het succes van de MX-520, presenteerde Matsuura Machinery Corporation op de laatste editie van de Jimtof beurs in Japan de MX-850 PC4. De nieuwste en grootste telg uit de MX serie biedt gebruikers een geautomatiseerde vijf-assige CNC-freesmachine met hoge capaciteit en hoge kwaliteit aan een scherpe prijs. Door het gebruiksgemak en de betrouwbare vijfassige bewerking is de kostenefficiënte MX lijn met tafelinvoer een wereldwijd succes.

Bendertechniek

De MX lijn had al de MX-330 met tien palletten. 

De MX lijn had al de MX-330 met tien palletten en de MX-520 met vier palletten. De MX-850 is de grotere broer van de MX-520 maar dan voorzien van een 4 PC palletsysteem om automatisch te beladen. Sinds zijn marktintroductie is de MX-850 reeds in een groot aantal industrieën verkocht, voor de bewerking van alle mogelijke materialen. Veel klanten probeerden hun MX-850 machines zelf te automatiseren met oplossingen van andere merken uit de after-market. De vraag naar een Matsuura automatiseringsoplossing voor de MX-850 PC4 klonk steeds luider, voornamelijk bij bedrijven die zich toespitsen op de CNC-verwerking van grotere producten en gietstukken.

Bendertechniek

De MX-850 PC4 is uitgerust met negentig gereedschappen en heeft een laadvermogen van 500 kg per pallet.

 

De MX-850 PC4 is uitgerust met negentig gereedschappen en heeft een laadvermogen van 500 kg per pallet. De machine is standaard voorzien van een Universal Robot interface die het automatiseringspotentieel van vijfassige CNC-freesmachines maximaliseert. Nu kosten-efficiëntie alsmaar aan belang wint, neemt de behoefte aan betrouwbaar geautomatiseerd verspanen wereldwijd toe. Met Matsuura in het assortiment biedt Bendertechniek Bvba het perfecte antwoord.

Bendertechniek

De MAM-72/70V is de ideale 24/7 vijfassige bewerkingsmachine in combinatie met een palletwisselstation.

 

MAM-72/70v
Naast de MX lijn heeft Matsuura recent ook de MAM-72/70v op de markt gebracht. De succesvolle MAM-72 serie is een bekende machinelijn voor de Nederlandse en Belgische markt. Al bijna twintig jaar worden deze vijfassige bewerkingscentra ingezet in verschillende industrieën. De MAM-72/70V is de nieuwste aanvulling op deze reeks. Het model is groter dan de bekende MAM-72/63V machine. De MAM-72/70V is de ideale 24/7 machine in combinatie met een palletwisselstation. Matsuura levert palletwisselstation voor zes of achttien palletten. Net als andere Matsuura bewerkingscentra is ook deze machine te koppelen aan vrijwel elke automatiseringssysteem. Bendertechniek heeft ervaring met het koppelen van Matsuura machines met de bekende leveranciers van automatiserings-systemen. Afhankelijk van de situatie en wensen van de klant kan een robot worden gekoppeld met een installatie op maat. Zowel pallet- als productbelading zijn geen enkel probleem. Indien gewenst kan er in specifieke situaties zelfs automatische belading van gereedschappen worden toegevoegd.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details