NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Geconnecteerde meetinstrumenten vermijden fouten en verhogen efficiëntie
Een belangrijke ontwikkeling in het Hoffmann gamma van meettechniek zijn de zogeheten HCT, de Hoffmann Group Connected Tools.

Geconnecteerde meetinstrumenten vermijden fouten en verhogen efficiëntie

Meten is weten. Een cliché waaraan ook de metaalindustrie niet ontsnapt. Klanten leggen steeds meer eisen op om de maatvoering van producten te attesteren en te documenteren. Ook in deze discipline staat Hoffmann Group zijn klanten bij met raad en daad. Met de Hoffmann Group Connected Tools kunnen gebruikers hun metingen met één druk op de knop draadloos doorsturen naar een computer, tablet of smartphone. Weg met fouten.

Bluetooth zorgt ervoor dat de Hoffmann Group Connected Tools meetinstrumenten eenvoudig verbinding kunnen maken met computer, tablet of smartphone.

Wie vandaag de meetkamer binnenstapt, doet dat vaak nog gewapend met pen en papier of met de laptop onder de arm. “Na het uitmeten worden de waarden in de meeste ateliers nog manueel opgeschreven of ingetikt. Een proces dat tijd kost, want de waarden moeten dan achteraf vaak nog in het juiste digitale order terechtkomen. Maar er bestaat vooral een enorm risico op fouten. Een kleine onoplettendheid kan al volstaan om de verkeerde maten op te tekenen. En dat kan nefaste gevolgen hebben. Vaak wordt een stuk nu zorgvuldig nagemeten alvorens de rest van de serie te maken. Wie het in één keer goed doet, spaart zich flink wat kosten uit. Maar je wil ook vooral geen onnauwkeurige stukken afleveren aan klanten”, vertelt Job van Dijk van Hoffmann Group. Hij weet waarover hij praat, hij stond tot voor enkele jaren zelf nog in de meetkamer om kwaliteitscontroles uit te voeren. Nu wendt hij zijn ervaring aan om klanten te ondersteunen in meettechniek.

Job van Dijk: “Achter elk product staat ook meteen een productspecialist die klanten de juiste ondersteuning kan bieden, wanneer nodig.”

Draadloos doorsturen 

Een belangrijke ontwikkeling in het Hoffmann gamma van meettechniek zijn de zogeheten HCT, de Hoffmann Group Connected Tools. Van Dijk: “Bluetooth zorgt ervoor dat deze meetinstrumenten eenvoudig verbinding kunnen maken met computer, tablet of smartphone. Met een simpele druk op de knop worden de verkregen meetresultaten meteen doorgezonden naar waar ze nodig zijn, zonder risico op fouten.” 

Er zijn verschillende mogelijkheden om de gegevens te verzenden. Dat kan ofwel in HID-modus, ofwel rechtstreeks naar de Hoffman Group CT app. “HID staat voor human interface device. Het meetmiddel wordt dan herkend door het toestel in kwestie en doet dienst als toetsenbord. Hiermee kunnen de meetgegevens naar e-mail, WORD- of Excel documenten of naar andere programma’s doorgestuurd worden.” 

Momenteel bestaat het gamma Hoffmann Group Connected Tools uit een schuifmaat, een diepteschuifmaat en momentsleutels (zowel Garant als Holex). “De bedoeling is om op termijn elk meetinstrument geconnecteerd te maken. Eind dit jaar worden al de eerstvolgende meetproducten met Bluetooth verwacht”, weet van Dijk. 

Momenteel bestaat het gamma Hoffmann Group Connected Tools uit een schuifmaat, een diepteschuifmaat en momentsleutels (zowel Garant als Holex).

Aan het werk zien

Hoffmann Group kiest duidelijk de weg vooruit, ook wat betreft meettechnologie. Van Dijk: “De breedte van ons gamma maakt ons tot een graag geziene partner van onze klanten. Want achter elk product staat ook meteen een productspecialist die klanten de juiste ondersteuning kan bieden, wanneer nodig. Dat geldt ook voor meettechniek. Ik vang de eerstelijnsvragen op, maar heb verder de ruggensteun van collega’s in Duitsland die zich nog verder in de materie verdiept hebben. Zeker voor klanten die werk willen maken van een eigen meetafdeling is die onontbeerlijk.” 

Van Dijk doet dat vanuit het nieuwe hoofdkwartier van Hoffmann Group in Borne. “Klanten zijn hier overigens altijd welkom in de showroom, waar de bezoekers vanzelfsprekend ook kennis kunnen maken met meettechniek. Je kan dus meteen wegwijs worden in wat je nodig hebt om de maatvoering van je stukken perfect in kaart te brengen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details