NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Geert Van Poelvoorde nieuwe Voorzitter van Flanders Make

Geert Van Poelvoorde nieuwe Voorzitter van Flanders Make

Geert Van Poelvoorde is de nieuwe Voorzitter van Flanders Make. Hij neemt het roer over van Urbain Vandeurzen, onder wiens voorzitterschap het strategisch onderzoekscentrum in 10 jaar tijd een sterk innovatie ecosysteem voor de industrie realiseerde, met meer dan 900 medewerkers in vestigingen verspreid over heel Vlaanderen.

Geert Van Poelvoorde heeft een indrukwekkende professionele achtergrond in de staalindustrie. Hij startte in 1989 bij Sidmar, waar hij ruime ervaring opdeed in procesautomatisering en managementfuncties. Doorheen enkele fusies en uitoefening van verschillende directiefuncties gedurende 10 jaar in Duitsland, kwam hij in 2005 terug terecht bij ArcelorMittal in Gent. 

Hij startte er als COO, werd daarna CEO en groeide 2 jaar later door naar de rol van Vice President en CEO van de ArcelorMittal divisie Vlakke producten. Sinds 2021 is Van Poelvoorde Executive Vice President en CEO van ArcelorMittal Europe. 

Daarnaast begeleidt Van Poelvoorde de staalindustrie ook op weg naar een koolstofvrije en duurzame toekomst, als Vicevoorzitter en voorheen ook als Voorzitter van Eurofer, de Europese staalfederatie.

“Geert Van Poelvoorde heeft een zeer goed beeld van wat er zich in verschillende sectoren afspeelt en hoe zich dat vertaalt naar de maakindustrie en andere industrieën met maakuitdagingen. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij als Voorzitter van onze Raad van Bestuur een grote bijdrage zal kunnen leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van de organisatie.”, licht CEO Grisja Lobbestael toe.

“Het is een hele eer te mogen bijdragen tot de verdere uitbouw van Flanders Make. Het is uitermate belangrijk onze industrie, de basis van onze welvaart, te koesteren en verder te ontwikkelen. Innovatie is daarbij één van de belangrijkste troeven, en concepten zoals dat van Flanders Make, met een connectie tussen de universiteiten, de overheid en de industrie, zijn daarvoor cruciaal. Met het fantastische werk van het team onder leiding van dhr. Vandeurzen, ben ik ervan overtuigd dat Flanders Make klaar is om de volgende stappen in groei, bekendheid en ontwikkeling te zetten.”, zegt Voorzitter Geert Van Poelvoorde.

Sterke technologische en management achtergrond

Geert Van Poelvoorde studeerde cum laude af als burgerlijk ingenieur elektronica aan de Universiteit van Gent in 1988, waarna hij zijn carrière startte als projectingenieur in de procesautomatisering in de warmwalserij van Sidmar Gent. Hier klom hij op tot hoofd van de procesautomatisering en microprocessing.

In 1995 maakte hij de overstap naar Stahlwerke Bremen in Duitsland als senior projectmanager. In de jaren nadien nam hij leidinggevende functies op in verschillende afdelingen en werd hij in 2003 directeur van Stahlwerke Bremen, met verantwoordelijkheid voor operations en engineering. 

Zijn leiderschap werd verder erkend toen hij in 2005 terugkeerde naar ArcelorMittal in Gent als ‘Chief Operating Officer’ en kort daarna – in 2008 – werd benoemd tot CEO. In 2009 werd hij CEO van de Business Division North binnen Flat Carbon Europe en in 2014 nam hij de rol van CEO van Flat Carbon Europe en Purchasing op zich. Zijn visie, leiderschapsvaardigheden en expertise in de staalindustrie werden verder erkend in zijn benoeming tot Executive Vice President en CEO van ArcelorMittal Europe in maart 2021.

Daarnaast heeft hij meerdere bestuursfuncties vervuld, onder meer in Spanje, Italië, Frankrijk, Turkije, Texas, Duitsland en België en bouwde hij ook ervaring op met de integratie van universitaire onderzoekscapaciteiten in de industrie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.