NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Gereedschapsportfolio wordt steeds verder uitgebreid
Groefsysteem 224 met verschillende houdersystemen is een van de vele producten in het portfolio van HORN.

Gereedschapsportfolio wordt steeds verder uitgebreid

Met meer dan 25.000 standaardartikelen heeft HORN een uitgebreid gereedschapsportfolio, met talloze varianten. De drang naar innovatie en technische perfectie in het DNA zorgt ervoor dat de fabrikant ook vandaag continu nieuwe oplossingen blijft ontwikkelen om nog beter te kunnen inspelen op de behoeften uit de markt.

Met meer dan 25.000 standaardartikelen heeft HORN een uitgebreid gereedschapsportfolio en dat wordt nog steeds groter.

Nieuwe klemhouder voor systeem 224

Groefsysteem 224 met verschillende houdersystemen is een van de vele producten in het portfolio van HORN. De fabrikant heeft nu de eigenschappen van verschillende houders in één gecombineerd. De nieuwe klemhouder combineert twee koelmiddelaansluitingen. De verbinding wordt gemaakt via een overbrenging op het contactoppervlak, of geschroefd via een schroefdraad aan de zijkant. De interne koelmiddeltoevoer gaat direct naar de snijkant via de klemvinger, of direct naar het flankvlak via een boring. HORN biedt de gereedschapshouder in een compacte uitvoering als vierkantschacht in de afmetingen 16 mm x 16 mm, 20 mm x 20 mm en 25 mm x 25 mm. Alle houdermaten zijn uit voorraad leverbaar voor snijbreedtes van 2,0 mm, 2,5 mm, 3,0 mm, 4,0 mm en 5,0 en 6,0 mm.

Het assortiment voor het frezen van tandwielen werd uitgebreid met varianten voor het frezen van aftakassen.

Frezen van aftakassen

Daarnaast breidt HORN zijn assortiment gereedschappen voor het frezen van tandwielen uit met varianten voor het frezen van aftakassen. Fabrikanten richten zich steeds meer op de complete bewerking van aandrijfassen. HORN heeft hiervoor zijn eigen gereedschapsprogramma gestandaardiseerd. Er wordt gebruikgemaakt van de hardmetalen beitelplaat S274 met dubbele vertanding. Het programma omvat gereedschappen voor cardanasmaten 1 3/8″ en 1 3/4″ en speciale frezen voor beperkte asuitloop. De M274 draaggereedschappen zijn uitgerust met een interne koelmiddeltoevoer voor gerichte koeling. De meenemers hebben een diameter van 63 mm en tien tanden. 

Recent lanceerde HORN ook een nieuw productassortiment voor de economische bewerking van remschijven uit gegoten materialen.

Zeer hard snijmateriaal voor sterke remmen

HORN lanceert bovendien ook een nieuw productassortiment met vol CBN ISO snijplaten, vol CBN getipte volledige radius, en vormsnijplaten en stabiele gereedschapshouders voor de economische bewerking van remschijven uit gegoten materialen. Snijsnelheden van meer dan 1000 m/min, snededieptes van enkele millimeters en voedingssnelheden tot 0,7 mm/omw/min zijn typische kenmerken voor deze toepassing. Het gebruikte gereedschapssysteem moet daaraan voldoen en ook nog eens een lange levensduur hebben. Die eisen op het vlak van standtijd zijn hoog vanwege de snijkantprijs van massief CBN. Afhankelijk van de bewerking en het snijvolume gaat dat om meer dan 1.000 remschijven per snijhoek. HORN biedt twee oplossingen voor het bewerken van de warmtecompensatiegroef van een remschijf. Zo is er de type S117 vormsnijplaat, die in iets minder dan twee seconden met één enkele insteeksnede de groef maakt. Voor meer flexibiliteit biedt HORN het getande volradius snijelement type S229, dat de optie biedt om de warmtecompensatiegroef te kopiëren. Door te kopiëren wordt de groef in ongeveer vier seconden gemaakt. 

Voor verdere bewerkingen bij een remschijf biedt HORN een massieve vol CBN ISO S snijplaat met acht snijkanten. In combinatie met de gereedschapshouder is het systeem ideaal voor het uitvoeren van de voor- en nabewerking. Het neutrale ontwerp van de wisselplaat benut het aantal snijkanten volledig. Dit betekent dat er per ISO inzetstuk acht snijkanten beschikbaar zijn voor de meeste draaibewerkingen. De gereedschapshouder combineert belangrijke criteria. De wrijvingsverbinding tussen het hardmetalen drukstuk en de snijkop gebeurt via een gedefinieerd ringoppervlak. Dit voorkomt drukspanningen op de CBN-snijkop. Het vastklikken van het drukstuk in de boring van de snijkop trekt het met een secundaire kracht in de insteekzitting van de houder. Dit voorkomt klemfouten en verhoogt de precisie.

Conclusie

Dit zijn slechts een paar van de nieuwe ontwikkelingen van HORN. De experts van de fabrikant luisteren immers naar de behoeften in de markt en vertalen de trends naar innovatieve producten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.