NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Gerobotiseerd plooien, ook van complexe stukken
Vandaag plooit Dyna-Cell stukken met afmetingen van 40 x 80 mm tot 400 x 600 mm en een gewicht van 4 kg.

Gerobotiseerd plooien, ook van complexe stukken

Gerobotiseerd plooien zit LVD in de vingers. In 2018 lanceerde de Belgische plaatbewerkingsspecialist met Dyna-Cell zijn eerste gerobotiseerde plooicel. Toen al revolutionair dankzij de unieke automatische programmering van het plooiprogramma, de grijperposities en het botsingsvrij robottraject. Een schot in de roos ook, met tientallen installaties tot gevolg. Tijdens de beurs Machineering in Brussel krijgt u de nieuwste versie van Dyna-Cell te zien. Deze zal meer dan ooit overtuigen, door de grote sprongen die alweer gezet zijn in de software om ook de meest complexe stukken binnen de kortste keren te programmeren en te produceren. 

Bij de lancering van de Dyna-Cell, in 2018, maakte LVD duidelijk dat het goed naar de verzuchtingen van metaalbewerkers geluisterd had. Want uiteraard vormt gerobotiseerd plooien het antwoord op de schaarste aan technisch personeel. Maar door de teruglopende seriegroottes en de complexiteit van programmeren, bleek de drempel voor veel bedrijven toch te hoog. De Dyna-Cell maakte meteen komaf met deze uitdagingen. 

De cel onderscheidt zich door haar unieke automatische programmering van het plooiprogramma, de grijperposities en het botsingsvrij robottraject. Het was niet langer nodig om de robot aan de machine in te leren. In tien minuten werden het plooi- en het robotprogramma gemaakt. Nog eens tien minuten later kwam het eerste stuk perfect van de plooibank.

Tijdens Machineering kan u de nieuwe Dyna-Cell live aan het werk zien en zelf timen hoe ook bij de meest complexe stukken het programmeren na tien minuten klaar is en het eerste stuk tien minuten later volgt.

Verder optimaliseren grijper en robot

Sindsdien werden er tientallen Dyna-Cells wereldwijd in de markt gezet. Door ervaring op te doen en samen te werken met klanten, heeft LVD de cel steeds verder geoptimaliseerd op vlak van complexiteit, plooioplossingen en softwarealgoritmes. Een eerste belangrijke aanpassing was de – optionele – toevoeging van het hoekmeetsysteem Easy-Form Laser®, dat hoekprecisie verzekert. Het laat de 

machine toe om automatisch variaties in materialen, zoals plaatdikte, koudversteviging en walsrichting te compenseren. Ook de universele robotgrijper die zich aanpast aan de geometrie van het

werkstuk en grijperwissels overbodig maakt, werd doorontwikkeld. Hij kreeg er nog extra, apart bedienbare zuignappen bij en een nieuw klemsysteem om ook de kleinste stukken te kunnen grijpen en dicht bij de machine te komen. Ten slotte is Dyna-Cell nu uitgerust met een zwaardere robot, die vlot de grotere grijper en stukken kan hanteren.

U ziet het verschil misschien niet met het blote oog, maar door de verbeterde communicatie tussen de robot en de plooibank zijn de cyclustijden weer een stuk korter.

Software verbeterd

Vandaag plooit Dyna-Cell stukken met afmetingen van 40 x 80 mm tot 400 x 600 mm en een gewicht van 4 kg. Maar zijn belangrijkste nieuwigheden kan u niet van buiten zien. Want de software die er met zevenmijlslaarzen op vooruitging is nu nog beter geschikt om automatische oplossingen voor complexere stukken af te leveren. 

Zo werd de synchronisatie tussen de robot- en de machinebeweging geoptimaliseerd. De robot kan sneller bewegen en beter de plooibank volgen. U ziet het verschil misschien niet met het blote oog, maar door de verbeterde communicatie tussen de twee systemen zijn de cyclustijden weer een stuk korter. Daarnaast neemt de software gewicht, afmetingen en  eventuele doorbuiging van het stuk beter in beschouwing, zodat het stuk met de juiste snelheid en op exact de juiste hoogte in de machine gebracht wordt.

Beleef het live

Tijdens Machineering kan u de nieuwe Dyna-Cell live aan het werk zien en zelf timen hoe ook bij de meest complexe stukken het programmeren na tien minuten klaar is en het eerste stuk tien minuten later volgt. Daarnaast presenteert LVD alle modules van zijn CADMAN® suite. Steeds meer plaatbewerkers kiezen voor een digitalisering van hun werkplaats en slimme productie. De CADMAN software laat toe de verschillende productiestappen naadloos op elkaar aan te sluiten en op die manier de procesflow te verbeteren en de productiviteit te verhogen.    

LVD BENELUX Standnummer 177

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details