NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Gerobotiseerde plooicel met  hoekmeetsysteem en  programmeerwizard

Gerobotiseerde plooicel met hoekmeetsysteem en programmeerwizard

Rendabel produceren betekent vandaag in één keer juist produceren, gezien de steeds kleinere series. Dyna-Cell®, de plooicel van LVD is nu beschikbaar met LVD’s adaptieve hoekmeetsysteem Easy-Form® Laser (EFL) dat de gewenste hoek vanaf de eerste plooi garandeert. Dyna-Cell heeft nu ook een revolutionaire intelligente, automatische programmeerwizard voor snelle en eenvoudige programmering. Deze nieuwe kenmerken zorgen ervoor dat de Dyna-Cell nog efficiënter kleine tot middelgrote stukken aan snelheden van 25 mm per seconde kan plooien.

De Dyna-Cell met Easy-Form Laser werd voor het eerst getoond op de Blechexpo. LVD’s 10-10-regel maakt de belofte van een snel plooiproces van concept tot stuk – art to part – waar met 10 minuten voor aanmaak van het CAM plooi- en robotprogramma en 10 minuten voor de instelling en productie van het eerste stuk. Dyna-Cell heeft een intelligente programmeerwizard die uniek is omdat de volledige programmering offline gebeurt en het teachen van de robot aan de machine helemaal wegvalt. Hierdoor gaat het instellen en ook de productie van kleine series snel. Na het importeren van de 3D-tekening genereert de software automatisch het plooiprogramma en de bewegingen van de robot van de ene plooi naar de volgende en voor het ontladen of stapelen van het stuk. De software voorziet gemakkelijke programmatie van families van stukken zoals beugels, bakjes en profielen, berekent een botsingvrij pad inclusief alle grijperposities en simuleert het plooien van het stuk met de robot.

De juiste hoek

LVD’s exclusieve adaptieve hoekmeetsysteem Easy-Form® Laser (EFL) zorgt voor nog meer nauwkeurigheid. EFL is een optie op de elektrisch aangedreven Dyna-Press Pro plooibank – met 40 ton plooikracht – die de kern van Dyna-Cell vormt. EFL zorgt ervoor dat de eerste hoek meteen juist is. Het systeem zendt digitale informatie in real-time naar de CNC-sturing, die de informatie verwerkt en meteen de positie van de stempel aanpast om de juiste hoek te verkrijgen. Het plooiproces wordt niet onderbroken en er gaat geen productietijd verloren. Dankzij EFL compenseert de machine automatisch variaties in materialen zoals plaatdikte, koudversteviging en walsrichting.

Veelzijdige cel

Dyna-Cell kan zowel geautomatiseerd plooien of gebruikt worden als autonome plooibank wanneer de toepassing niet geschikt is voor automatisering. Dit maakt van Dyna-Cell een veelzijdige en economische machine voor een groot aantal plooitoepassingen. De unieke grijper waarvoor het patent in onderzoek (pending) is, werd door LVD speciaal voor Dyna-Cell ontwikkeld en is geschikt voor werkstukken van 35 x 100 mm tot 350 x 500 mm en een gewicht van maximum 3 kg. De cel biedt maximale productiviteit op een kleine oppervlakte van 5 m x 5 m.

Over LVD

De LVD Group is een toonaangevend producent van plaatbewerkingsmachines, lasersnijsystemen, ponsmachines, plooibanken, scharen en automatiseringssystemen, geïntegreerd met en ondersteund door de CADMAN® softwaresuite. De producten en technologie van LVD voldoen aan Industrie 4.0 en maken intelligent produceren mogelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.