NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Gevoelige grijper met lange slag voor automatische machinebelading

Gevoelige grijper met lange slag voor automatische machinebelading

Automatisering vormt de sleutel tot productiviteit, ook in de metaalindustrie. Robots spelen daar een belangrijke rol in, op voorwaarde dat ze uitgerust zijn met de juiste grijper. SCHUNK biedt voor het eerst een robuuste mechatronische langeslaggrijper voor het laden van werktuigmachines aan voor lichte robots van de CB- en e-serie van Universal Robots. Met een vrij programmeerbare slag van 42,5 mm per vinger maakt deze grijper een variabele grijpkracht tussen 50 N en 600 N mogelijk.

Met de grijper met Plug & Work definieert SCHUNK een nieuwe maatstaf op het gebied van flexibiliteit, kracht en functionaliteit voor robotarmen van Universal Robots in schone tot ruwe omgevingen. De vormsluitende, intelligente grijper kan verschillende onderdelen tot 3 kg procesveilig en afwisselend verwerken: zowel onderdelen die gevoelig zijn voor vervorming als zware onderdelen. Een stevige aluminium behuizing, stabiele geleidingen en een borstelloze servomotor zorgen voor een hoge robuustheid en langdurige, betrouwbare grijpkrachten over het gehele slagbereik met minimale onderhoudskosten. Bij stroomuitval zorgt een elektrisch bediende rem ervoor dat de positie van de grijpervingers wordt vastgehouden en dat er geen referentie nodig is.

De intelligente SCHUNK EGL kan via de URCaps plug-in intuïtief worden geprogrammeerd. (Beeld: Kirstine Mengel)

 

Minimale inspanning voor inbedrijfstelling

De EGL startset van SCHUNK bestaat uit de slimme servogrijper met bijbehorende adapterplaten, kabels, standaardonderdelen en een URCaps plug-in die het programmeren van de mechatronische krachtpatser aanzienlijk vereenvoudigt. Aan de hand van slimme, eenvoudig te begrijpen functies op het bekende UR oppervlak en vooraf geconfigureerde parameters kan de grijper binnen vijftien minuten in gebruik worden genomen en geprogrammeerd. Het startpakket wordt op aanvraag ook geleverd met universele grijpervingers en klemmen. Hiermee kan bijzonder snel en eenvoudig worden gestart met het laden van machinegereedschap met lichtgewicht robots van Universal Robots. Vergeleken met conventionele grijpers wordt de opstelduur met de engineering, inbedrijfstelling en programmering teruggebracht van één tot twee dagen tot minder dan een uur.

Het volledige assortiment aan grijpsystemen

Het portfolio van SCHUNK Plug & Work voor Universal Robots omvat
grijpers voor samenwerking, pneumatische en elektrische grijpers, sensoren en wisselsystemen. Met maximale grijpkrachten van 140 tot 930 N en slaglengten van 6 tot 42,5 mm biedt het programma oplossingen voor uiteenlopende toepassingsgebieden voor zowel conventionele automatisering als voor collaboratieve toepassingen. Het assortiment van grijp­systemen is daarom niet alleen geschikt voor nieuwkomers in de automatisering, maar ook voor professionals in de metaalbewerkingsindustrie, de automobielindustrie, de elektronica-industrie en vele andere sectoren die willen profiteren van de mogelijkheden van automatisering met behulp van UR robots. De grijper, het snelwisselsysteem en de kracht-/momentsensor – alle interfaces zijn al op elkaar afgestemd. URCaps plug-ins vereenvoudigen ook het programmeren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.