NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
GIFA, METEC, THERMPROCESS, NEWCAST 2023 – megatrends drukken stempel op vakbeurzen en vakprogramma

GIFA, METEC, THERMPROCESS, NEWCAST 2023 – megatrends drukken stempel op vakbeurzen en vakprogramma

De Wereld van de Metalen kan eindelijke weer naar een bijzonder evenement uitkijken. Het beurzenkwartet van GIFA, METEC, ­THERMPROCESS en NEWCAST 2023 – bekend als The Bright World of Metals – brengt van 12 tot en met 16 juni ondernemers en ­managers uit de internationale staal- en aluminiumindustrie, gieterijen en metaalverwerking onder het dak van Messe Düsseldorf bijeen. 

Megatrends tonen de uitdagingen

Met als doel om uiterlijk 2050 klimaatneutraal te zijn, staat de industrie voor de grootste transformatie uit haar geschiedenis. Welke ontwikkelingen de metaalbranche bezighouden en welke innovaties de metallurgische machine- en installatiebouwers aanbieden, zal het thema van alle vier de vakbeurzen en het omvangrijke vakprogramma vormen. Uit gesprekken met experts uit alle segmenten van de waardeketen, zijn de volgende mondiale trends, die de toekomst van de industrie wezenlijk zullen beïnvloeden, geïdentificeerd:

– Duurzaamheid (energie- en resources-efficiëntie)  
– Decarbonisatie
– Industrie 4.0 in staalfabrieken en gieterijen (het gebruik van digitale technologieën in de productie)
– Additieve productie (binnen de staal- en metaalverwerking)
– Lichtere bouwmaterialen binnen de automobielindustrie 

ecoMetals – welkom in de toekomst

Een vast bestanddeel van de Bright World of Metals en al sinds geruime tijd een succesmodel, is de ecoMetals-campagne van Messe Düsseldorf. De campagne heeft betrekking op de ecologische route van gieterijen en metaalverwerkende industrieën, en daagt exposerende bedrijven uit om in innovatieve, duurzame en economisch concurrerende technologieën te investeren. De beursbezoekers kunnen deze specifieke innovaties eenvoudig herkennen en worden op GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST door dagelijkse gratis guided tours – de zogenaamde ecoMetals Trails – naar de geselecteerde exposanten geleid.

Alles voor één ticket

De vier internationale technologievakbeurzen omvatten alle productieroutes en verwerkingsprocessen voor ijzer en staal, aluminium en magnesium, koper, zink en andere NE-metalen. Een van de tentoonstellingszwaartepunten voor de traditionele gieterij-industrie wordt gevormd door GIFA, de 15de internationale gieterijvakbeurs met technical forum. NEWCAST is ’s werelds belangrijkste platform voor maatwerk gietproducten. Op de metallurgie-vakbeurs METEC presenteren exposanten de modernste installaties en opstellingen voor de productie, het gieten en vormen van staal, gietijzer en NE-metalen, voor elektro- en geleidingstechnologie, meet- en controletechniek, milieubescherming en afvalverwijdering. Op THERMPROCESS, de internationale vakbeurs voor thermoprocestechniek, kan het vakpubliek tijdens vijf beursdagen informatie inwinnen over ultra-innovatieve technologieën en milieubewuste concepten voor industriële thermprocesinstallaties.  

Praktisch

De Bright World of Metals geldt als ’s werelds meest belangrijke businessplatform in haar soort en als graadmeter voor toekomstgerichte innovaties. Het beurzenkwartet is voor vakbezoekers van maandag 12 tot en met donderdag 15 juni van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Een entreekaart kan voor alle vier de evenementen worden gebruikt. 

Meer informatie en branche- en bedrijfsnieuws over de vakbeurzen is te vinden op www.gifa.de, www.metec.de, www.thermprocess.de en www.newcast.de.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details