NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Gloednieuw lasopleidingscentrum om samen aan een succesvolle toekomst te bouwen

Gloednieuw lasopleidingscentrum om samen aan een succesvolle toekomst te bouwen

Het continu verhogen van de performantie van uw onderneming is een must. Stilstaan is achteruitgaan. Het koppelen van nieuwe machine-investeringen aan goed opgeleide medewerkers speelt hierbij een cruciale rol. Het menselijk kapitaal is bijgevolg van onschatbare waarde. Welda wil zijn klanten hierin ondersteunen met de oprichting van de Welda Academy. Dit lasopleidingscentrum in samenwerking met het VCL is de ideale locatie om de lassers van de toekomst op te leiden.

De lijst van knelpuntberoepen bevestigt het tekort aan technische profielen. Het blijft dus voor werkgevers een grote uitdaging om voldoende geschikte arbeidskrachten met de juiste technische achtergrond te vinden. Bovendien worden productiebedrijven – en zeker ook de kleinere kmo – geconfronteerd met strengere eisen van hun klanten, maar ontbreekt het bij henzelf soms aan de juiste knowhow maar vooral aan tijd om aan alle eisen en hedendaagse regelgevingen te voldoen

Tien ultramodern uitgeruste lascabines

Welda wil ook daarin een steun zijn voor zijn klanten en is enorm trots u ‘Welda Academy’, zijn gloednieuw opleidingscentrum en een unieke samenwerking met het VCL (Vervolmakingscentrum voor lassers) voor te stellen. Met de oprichting van een gloednieuw lasopleidingscentrum krijgen bedrijven uit de regio Oost-Vlaanderen de ondersteuning die ze zoeken. Welda biedt opleidingen aan met VCL instructeur of u kunt de theorie- & praktijklokalen huren met eigen instructeur. Welda Academy beschikt over een gloednieuwe en professionele lasinfrastructuur, geschikt voor zowel het onderwijs- als het bedrijfsleven. Er zijn tien ultramodern uitgeruste cabines voorzien, een voorbereidingsruimte en een modern theorielokaal uitgerust met alle meeting faciliteiten. Welda’s missie zal pas volbracht zijn indien onderstaande doelstellingen verwezenlijkt worden:

• Versnelde inzetbaarheid van de lassers

• Hogere kwaliteit van de afgewerkte opdrachten

• Lagere productiekosten voor de onderneming

• Hogere productiviteit binnen de lasafdeling

Unieke samenwerking met het VCL

Het VCL, met ondertussen meer dan veertig jaar ervaring, kan de doelgerichte opleidingen op zich nemen. Door middel van een ervaren lasinstructeur en werkvoorbereider die uw lassers persoonlijk begeleiden tijdens een intensieve training. Op vrijdag is er telkens een certificatiemoment voorzien onder toezicht van SGS. Lasopleidingen worden gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap waardoor u gebruik kan maken van de KMO-portefeuille.

Welda Academy helpt u graag met

• Las- en braseeropleidingen
-Staal, aluminium, rvs en koper
-MMA, MIG/MAG, TIG DC & TIG AC,
– Puls & Dubbel Puls

• Kunststoflasopleidingen
-PE / PP / PVC, Elektromoflassen, Extrusie,
-Stuiklassen & Heteluchtlassen

• Certificeringsproeven
-PE & Metaal volgens alle internationale en nationale normen zoals: EN ISO 9606, ASME, Synergrid,…

• Huur opleidingsfaciliteit
-Volg een opleiding met uw eigen of VCL instructeur in de Welda Academy theorie- & praktijklokalen

Gloednieuw lasopleidingscentrum om samen aan een succesvolle toekomst te bouwen | Welda

Kunnen wij ook u met praktijkgerichte lasopleidingen op maat helpen of wilt u onze theorie- en praktijklokalen huren met eigen instructeur of wenst u misschien snel een lascertificaat in eigen regio te behalen? Neem dan contact op met Welda.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.