NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Goed geïsoleerd te werk in de metaalbranche

Goed geïsoleerd te werk in de metaalbranche

De wintermaanden zijn weer actief in den lande en maakindustrie in Nederland mag hier niet onder lijden. Topproductie wordt er van iedere schakel binnen maakindustrie Nederland verwacht. De machines draaien op volle toeren, de operator zorgt ervoor dat het proces als een geoliede machine loopt en de manager doet zijn best om dit geheel nog beter te laten verlopen. Een muziekje erbij aan en een warme omgeving zorgen ervoor dat het werkethos op de werkvloer tijdens de wintermaanden ook op orde blijft. In de metaalbranche is het isoleren van de werkruimte of het pand niet alleen belangrijk voor de medewerker maar ook voor de ondernemer.

Voor de werknemer

Een bedrijfshal van bijvoorbeeld een apparatenbouwer is door de omvang en het gebruikte bouwmateriaal niet altijd een prettige omgeving om in te werken. Tijdens het lassen van een tank of apparaat zal het lasproces de medewerker wellicht voorzien van warmte. Maar over het algemeen is een groot pand die slecht geïsoleerd is een grote warmteverliezen en niet zo’n prettige omgeving om in te werken. 

Voor de werkgever

Voor de ondernemer binnen de metaalbranche en werknemer levert een goed geïsoleerde bedrijfshal door middel van bijvoorbeeld pir isolatie alleen maar voordelen op. Voor de ondernemer kan het een besparing op energiekosten zijn, een winst opleveren door hogere productiviteit van de werknemer en minder ziekteverzuim, betere sfeer op de werkvloer en een positiever bedrijfsimago. 

Toekomstbestendig

Duurzaam ondernemen komt hierbij ook om de hoek kijken, aangezien isoleren van een bedrijfshal zoals isolatie dak bijdraagt aan het verbeteren van het milieu. Het bedrijfspand aantrekkelijker maken voor de markt kan door het pand te voorzien van een juist energielabel. Dankzij een dergelijk financieel en sociologisch voordeel is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar wat de mogelijkheden zijn op het gebied van de bedrijfshal of een kantoor te isoleren. 

Voor iedereen een oplossing

Vele productiebedrijven in Nederland zijn gevestigd in panden die eigenlijk niet meer voldoen aan de hedendaagse normen. Het verhuizen of verplaatsen van de activiteiten naar een ander pand is een hele uitdaging aangezien het machinepark niet zomaar verhuisd kan worden naar een ander adres. Wat vele ondernemers daarom dan ook doen is het bouwen van een nieuwe pand terwijl de fabriek nog steeds operatief is in het oude pand of ervoor kiezen om het oude pand te behouden en een upgrade te geven. Bij het verbeteren van het huidige pand dient ermee rekening gehouden te worden dat elk type bedrijfshal of metaalbedrijf zijn eigen wensen betreffende de vorm en manier van isoleren heeft. Een ruimte waar veel gelast wordt vraagt om andere isolatiematerialen dan een ruimte waar precisiegereedschap opgeslagen wordt. Waar isolatie dak een idee is bij een grote bedrijfshal kan bij het bouwen van een nieuw productiekantoor in de productiehal pir isolatie een mooie oplossing bieden. Wordt er gekozen voor het bouwen van een compleet nieuwe fabriek dan kan er vanaf het begin al rekening gehouden worden met de nieuwe eisen en vormen van isolatie zoals het toepassen van kantplanken of de nieuwste soorten verwarmingsinstallaties. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.