NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Groots uitpakken met nieuwe machines en noviteiten

Groots uitpakken met nieuwe machines en noviteiten

Ook op de komende EMO zullen machinefabrikanten groots uitpakken met de nieuwste modellen en noviteiten. Bendertechniek wil u alvast een voorproefje geven van de meest recente ontwikkelingen van de diverse merken. Het verkoopteam van Bendertechniek zal de volledige week aanwezig zijn op alle standen van zijn leveranciers: Juaristi, Lagun, Geminis en Zayer. Uiteraard bent u ook welkom bij een van hun high end machineleveranciers zoals Matsuura en Muratec.

Juaristi heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in ontwikkeling van nieuwe machines. Naast de bestaande kotterbanken, werd een complete lijn ontwikkeld van grote vijfassige machines met hoge torque freeskoppen en grotere palletwissels van 1.250 bij 1.250 mm of meer. Verder zal op de EMO de nieuwste freeskop geïntroduceerd worden: de ACD7. Deze freeskop kan 6.000 of 8.000 toeren draaien en heeft een torque van 3.000 Nm en 60 kW. Verder is hij uitgevoerd met twee torquemotoren voor traploos draaien in iedere zuivere hoek. De body`s worden hydraulisch geklemd met 20.000 Nm. Voordeel hiervan is dat de positionering sneller gaat doordat twee bodies tegelijk kunnen draaien. Verder heeft Juaristi veel geïnvesteerd in 4.0-software voor productiemanagement en -monitoring. De machine die getoond wordt is de TH3-MT. Dit is een vijfassige multi-process frees-, boor- en draaimachine.

Deze BM3-RT bedfreesmachine van Lagun is uitgerust met een draaitafel van 1.600 x 1.200 mm en freeskop met 2,5° op beide bodies.

 

Lagun

Lagun zal de BM3-RT tonen. Deze bedfreesmachine is uitgerust met een draaitafel van 1.600 x 1.200 mm en freeskop met 2,5° op beide bodies. Ze is full enclosure uitgevoerd. Een grote plus is dat deze ook te verkrijgen is met een V-as. Door de verrijdbare kolom is de range in samenhang met de ram (1.300 mm uitschuifbaar) heel groot en kunnen diameters van 2.500 mm gehaald worden. De tafel is ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld 1.500 x 1.500 mm. Ook Lagun is bezig met een freeskop met torquemotoren om een traploze positionering te verwezenlijken. Deze freeskop zal een vijfassige simultaanfunctie als optie hebben. Verder zal er eind dit jaar een blokbedmachine op de markt komen met een geïntegreerde draaitafel in het bed. Deze optie geeft de machine meer mogelijkheden en zal de concurrentie aan kunnen met de meerassige bewerkingscentrums maar dan met een grotere afmeting en zwaarder vermogen.

Het nieuw ontwikkelde Arion G draai-freescentrum van Zayer maakt zijn Duitse debuut op de EMO.

 

Geminis

Geminis, de Spaanse leverancier van grote vlakbeddraaibanken pakt groots uit op de EMO met de nieuwe GT5i G2 draaibank. Deze machine is volledig opnieuw ontwikkeld om een betere ergonomie te hebben en een gunstigere footprint. Verder zal de machine veel extra’s hebben voor smart manufacturing. Deze machine beschikt bijvoorbeeld over een dashboard met extra opties om maintenance en running proces te controleren.

Zayer

Het nieuw ontwikkelde Arion G draai-freescentrum van Zayer maakt zijn Duitse debuut op de EMO. Dit multitasking bewerkingscentrum stelt gebruikers in staat complexe draai- en freestaken flexibel, veelzijdig en ergonomisch uit te voeren. De Arion G is standaard uitgerust met de gepatenteerde Zayer 30° universele freeskop. De freeskop kan zowel in positioneermodus als voor simultaan frezen met continu roterende assen worden gebruikt. Een motorspil in de freeskop maakt een toerental van 15.000 min-1 mogelijk. Met een aandrijfvermogen van 42 kW kan een maximumkoppel van 200 Nm worden opgeroepen. Daarnaast zijn mechanisch aangedreven freeskoppen met snelheden tot 6.000 min-1 beschikbaar. Het draai-freescentrum heeft een draaitafel met een diameter van 2.000 mm. De draaitafel wordt aangedreven door een krachtige torquemotor die een maximaal koppel van 20.800 Nm haalt.

Dynamische, gebruiksvriendelijke productieoplossing

De Arion G is een stijve, maar tegelijkertijd dynamische productieoplossing die eenvoudig te bedienen en te onderhouden is. Sensoren in de lineaire aandrijvingen passen automatisch de dynamiek van de machine aan de bewerkingsprocessen aan. Versnellingen tot 4 m/s2 en abrupte richtingsveranderingen zijn op elk moment mogelijk, afhankelijk van de werkbelasting. Optimalisaties kunnen ook door de operator worden uitgevoerd via speciale cycli. Grote schuifdeuren, een automatisch te openen en te sluiten dak en het gebruik van transparante panelen in de bekleding zorgen voor een goed zicht op het werkgebied. Een intuïtieve bediening is gegarandeerd dankzij het grote, niet-reflecterende touchscreen. De nieuwe, interactieve handleidingen kunnen direct op het display van de controller worden opgeroepen om het werken nog eenvoudiger te maken voor onervaren operatoren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.