NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
HALTER CNC Automation en Fastems bundelen krachten in HALTER Group

HALTER CNC Automation en Fastems bundelen krachten in HALTER Group

HALTER CNC Automation B.V. uit Hoevelaken en Fastems Oy Ab uit Finland hebben de intentie om op 30 september a.s. een joint venture te starten. Onderdelen van Fastems Systems GmbH die gerelateerd zijn aan de R&D en productie van het HALTER LoadAssistant portfolio zullen worden overgebracht in een nieuw bedrijf, HALTER CNC Automation GmbH. Deze onderneming zal worden gevestigd in Issum, Duitsland, en zal samen met HALTER CNC Automation B.V. uit Hoevelaken de HALTER Group gaan vormen.

Sinds de oprichting in 2013, heeft HALTER CNC Automation met Fastems nauw samengewerkt op het gebied van ontwikkeling en productie van de HALTER LoadAssistant. De combinatie van de competenties van zowel Halter als Fastems zijn de basis geweest voor het wereldwijde succes van de oplossingen van Halter. Sinds de introductie in 2014 zijn honderden units geleverd in meer dan 25 landen, middels een netwerk van fabrikanten en dealers in Europa en de Verenigde Staten. Een intensievere en geïntegreerde samenwerking is daarom een logische volgende stap om de toonaangevende leverancier te worden op het gebied van flexibele, plug & play automatisering voor CNC-machines.

Wouter van Halteren, CEO van HALTER CNC Automation: “Deze joint venture creëert direct een unieke verkoop, service, productie en engineering omgeving, wat voor onze klanten de best denkbare customer experience zal betekenen. Met de introductie van nieuwe modellen, zoals de HALTER Big op de EMO, en het aanbieden van extra services zoals application engineering en consultancy, helpen wij onze klanten om concurrerend en winstgevend te blijven. Nu wij de “Halter activiteiten” van Fastems gaan integreren in de Halter Group, kunnen we dit nog effectiever doen en op een wereldwijde schaal.”

Heikki Hallila, Managing Director van Fastems Systems GmbH in Duitsland: “Zowel Halter als Fastems zijn gepassioneerde bedrijven die oplossingen aanbieden, welke gebaseerd zijn op een jarenlange ervaring in de verspaningsmarkt. In de afgelopen jaren heeft de vraag naar plug & play automatiseringsoplossingen van Halter zich sterk ontwikkeld en gaat nu richting een nieuwe groeifase, hetgeen ook andere eisen stelt aan de samenwerking. De geplande joint venture zal Halter de mogelijkheid geven om nog sneller met nieuwe ontwikkelingen op de markt te komen en het serviceniveau voor de snel toenemende installed base verder te verbeteren. Wij zijn blij met de mogelijkheid om de reis met Halter verder te maken in deze joint venture.”

Mikko Nyman, CEO van Fastems Group: “Vanaf het begin zijn wij als ontwikkelingspartner betrokken geweest bij de oplossingen van Halter. De samenwerking op het gebied van productontwikkeling en technologie is alleen maar toegenomen en Halter heeft succesvol bewezen dat het voldoet aan de wensen van metaalbewerkingsbedrijven om eenvoudig en snel productiviteit te verbeteren. Gezien de continue groei van Halter is de joint venture een logische volgende stap, om zodoende de capaciteiten van Halter te verruimen en nog meer slimme oplossingen op de markt te brengen. Ondersteund door een ervaren en toegewijd R&D-team.”

Wouter van Halteren (CEO) en Spela Zalokar (Managing Director), oprichters van HALTER CNC Automation, zullen het management gaan vormen van de HALTER Group.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.