haas-flyerhalter.pdf
01:18
21-11-2018

HALTER toont flexibele automatisering tijdens Okuma Technology Days

HALTER CNC Automation demonstreert van 4 tot en met 6 december de HALTER LoadAssistant Universal live tijdens Okuma Technology Days in Krefeld (D). De gemakkelijk te bedienen robotlaadcel wordt dan gekoppeld aan een Okuma Multus B200W.  

De Japanse machinebouwer heeft in het Okuma Technology Center in Oostenrijk al meer dan een jaar een automatiseringssysteem van HALTER in gebruik. “Onze automatiseringsoplossing bevalt Okuma zo goed, dat we nu uitgenodigd zijn de HALTER LoadAssistant tijdens de Technology Days in Krefeld te demonstreren”, zegt Wouter van Halteren, directeur HALTER CNC Automation. Hij schat dat er in Duitsland al meer dan 40 Okuma CNC frees- en draaimachines automatisch beladen worden door een van de HALTER robotsystemen. Wereldwijd staan er meer dan 300 HALTER-systemen bij CNC-machines van een groot aantal verschillende merken, bij klanten in uiteenlopende sectoren binnen de verspaning. “Vanwege de grote vraag zullen we volgend jaar de productie van de HALTER LoadAssistant opvoeren van momenteel 140 systemen per jaar naar bijna 200.”

Nadenken over flexibele automatisering
Dit succes heeft alles te maken met de groeiende vraag naar automatisering, omdat zowel in Duitsland, Nederland als ook andere landen de verspanende productie complexer wordt en de aantallen per order afnemen. Wouter van Halteren: “Daarom wordt het voor kleine en middelgrote bedrijven steeds belangrijker over een flexibele automatiseringsoplossing na te denken. Een systeem dat voor elk type CNC-machine geschikt is en bovendien zeer eenvoudig te bedienen is.” De HALTER LoadAssistant Universal, die tijdens de Okuma Technology Days live wordt gedemonstreerd, voldoet aan al deze eisen. Dit is een flexibel, gestandaardiseerd robotlaadsysteem voor CNC-machines en is bijzonder geschikt voor de productie van kleinere tot middelgrote series, vaak wisselende werkstukken.

Nog langer onbemand produceren
Behalve de HALTER LoadAssistant Universal, ontwikkeld voor het beladen van ronde en rechthoekige werkstukken met een doorsnede respectievelijk lengte van 10 tot 230 mm, biedt HALTER CNC Automation ook de versies S-180 en S-230 aan. Deze bieden de mogelijkheid om freeswerkstukken van maximaal 180 mm lengte respectievelijk ronde werkstukken tot 230 mm doorsnede, te stapelen. Hierdoor kan de machine langere tijd onbemand doorwerken. Alle HALTER LoadAssistant systemen zijn snel inzetbaar aan uiteenlopende type machines, zoals de Okuma Multus B200W. Wouter van Halter zegt tot slot: “Ik ben er zeker van dat we nog veel meer Okuma-klanten kunnen overtuigen van de vele voordelen die onze oplossingen bieden.”

Okuma Technology Days vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 6 december bij Okuma Europe in Krefeld (D).

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

BukoCNC milling at work