NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Harden van rvs tot lengtes van 9 m

Harden van rvs tot lengtes van 9 m

Om materialen net dat tikkeltje extra te geven, zijn oppervlaktebehandelingen onontbeerlijk. Bel-Technologies specialiseert zich al sinds ’80 in hoogtechnologische behandelingen van metaal voor de industrie. En met succes. Vorig jaar werden het machinepark en de capaciteit verder uitgebreid met drie nieuwe kamerovens. Wanneer ze aan elkaar gekoppeld worden, kunnen producten tot maar liefst 9 m lengte gehard worden. Een unieke oplossing voor corrosiegevoelige componenten zoals pijpleidingen en geleidestrippen.

Bel-Technologies werpt zich al sinds ’80 op als een competente partner in oppervlaktebehandeling. Het combineert jaren ervaring met de nieuwste technologieën om altijd maar weer met diensten en oplossingen op de proppen te komen die klanten absolute gemoedsrust schenken. Zaakvoerder Peter Van Belle: “We willen de slijtageproblemen van onze klanten via de juiste techniek aanpakken en oplossen. Om die grens telkens weer te verleggen, maakt innovatie een belangrijk onderdeel uit van onze bedrijfsvoering. De meeste van onze coatings zijn gepatenteerd. Ze helpen de kwaliteit van uw eindproducten optimaliseren en zorgen voor een verhoging van de productiviteit en rendabiliteit van uw machinepark, optimale duurzaamheid en een verminderde frequentie en duur van onderhoudstops.” Het eigen gecertificeerd metaalkundig laboratorium, dat ook voor derden beschikbaar is om schadeonderzoek en materiaalanalyses uit te voeren, vormt het perfecte sluitstuk van die kwaliteit.

De meeste van de coatings van Bel-Technologies zijn gepatenteerd.

 

Unieke combinatie van eigenschappen verkrijgen

“Het aanbod aan oppervlaktebehandelingen is bijzonder breed met één duidelijk doel voor ogen: uw kostbare technische componenten de juiste unieke combinatie van eigenschappen meegeven”, vat Van Belle samen. “Zo kan bijvoorbeeld door het hard inchromeren een sterk belast matrijsdeel een hoge slijtageweerstand, een verhoogde corrosieweerstand en een verbeterde temperatuurbestendigheid (tot 850 °C) krijgen. Deze technische meerwaarde verbetert zowel de standtijd als levensduur enorm en realiseert tegelijk grote besparingen.” U kan bij Bel-Technologies terecht voor onder andere diverse diffusietechnieken zoals inchromeren (voor een verbeterde corrosie- en slijtageweerstand bij hoge temperaturen), harden van rvs, aluminiseren (toepassingen op hoge temperaturen), vanaderen (slijtageweerstand met een keramische hardheid tot circa 3.000 HVO,025), boreren en nikkeldiffusie. Daarnaast is het bedrijf als volledige harderij ingericht om alle warmtebehandelingen te kunnen aanbieden

Drie nieuwe kamerovens

De stijgende vraag naar de diensten van Bel-Technologies zorgt voor een onverminderde uitdaging in beschikbare capaciteiten. Het bedrijf besloot daarom om te investeren in drie nieuwe kamerovens. Van Belle: “In eerste instantie moet de verhoogde capaciteit het ons mogelijk maken om klanten voortaan nog sneller en flexibeler van dienst te zijn. Maar door het gekozen concept plaatsen we onszelf ook in een unieke positie in de markt.” De drie nieuwe kamerovens van Bel-Technologies die operationeel zijn sedert vorig jaar kunnen immers aan elkaar gekoppeld worden. Dat maakt het nu mogelijk om producten tot een lengte van 9 m te behandelen en te harden. Vooral voor pijpleidingen en geleidestrippen is dit een zeer dankbare oplossing om tot 2.200 HV te harden via het chroomdiffusieproces, waar in de voedingsindustrie en de chemische nijverheid veel interesse voor is.

Bel-Technologies specialiseert zich al sinds ’80 in hoogtechnologische behandelingen van metaal voor de industrie.

 

Verder automatiseren

De honger om te blijven innoveren was daarmee allerminst gestild. Er stonden ook dit jaar nog verschillende projecten op stapel om de productiecapaciteit op te schroeven en klanten nog sneller en beter te ondersteunen. “Met de introductie van robotica hebben we onze productie weer verder geautomatiseerd. Ook de klantenservice werd uitgebreid. Kortom, we willen een modern bedrijf zijn met moderne ambities waarbij de klant en zijn noden steeds centraal staan”, besluit Van Belle.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.