NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
HARVI TM ​​I TE van Kennametal – Je nieuwe beste vriend

HARVI TM ​​I TE van Kennametal – Je nieuwe beste vriend

Viertandige, massief hardmetalen frees levert superieure prestaties voor staal, roestvrij staal, hoge temperatuur legeringen en gietijzer.

Kennametal kondigde de nieuwste toevoeging aan zijn best verkochte HARVI-lijn van krachtige solide schachtfrezen aan, de HARVI I TE volhardmetalen frees met vier spaangroeven. Met een radicaal nieuw ontwerp, levert de HARVI I TE uitstekende prestaties in een breed scala aan materialen, waaronder staal, roestvrij staal, hoge-temperatuur legeringen en gietijzer – met bijpassende levensduur. En dankzij aanzienlijk verminderde snijkrachten kan dit actie veranderende gereedschap worden gebruikt op elk bewerkingscentrum of freescentrum in de werkplaat

Veel van de machinale magie gebeurt hier, met het innovatieve gedraaide kopvlak van HARVI I TE. Verbetering van de hoekstabiliteit, waardoor soepel snijden mogelijk is, zelfs bij de hoogste hellingshoeken.

 

“De HARVI I TE presteerde consistent beter dan concurrerende viersnijkansfrezen in zowel natte als droge bewerkingstests op een verscheidenheid aan materialen en toepassingen, met in veel gevallen een ongekende levensduur,” zei Bernd Fiedler, Manager, Solid End Milling. “Het presteert uitzonderlijk goed op zware voorbewerkingen en nabewerkingen – van diepe holtes en gleuven over de volle breedte tot schouder en dynamisch frezen.”

De ingenieurs van Kennametal hebben de HARVI I TE ontworpen om vier belangrijke problemen aan te pakken die meer dan 90% van alle freestoepassingen teisteren: spaanafvoer, buiging van het gereedschap, hoekstabiliteit en breuk door radiale snijkrachten. Het resultaat is een gereedschap dat duurzaam en veelzijdig genoeg is om het leeuwendeel van freestoepassingen aan te pakken.

Beschouw spaanafvoer. De HARVI I TE heeft een innovatief spaangroefontwerp dat helpt bij het spaanvormen en breken van spanen in beheersbare vormen, terwijl een reeks spaangeleiders in de spaangroef die spanen omhoog werken, weg van het werkstuk. Beide dienen ter bevordering van de koelvloeistofstroom, verminderen het opnieuw snijden van de spanen en verbeteren de levensduur van het gereedschap. Een gedraaid eindvlak en de unieke vorm bevorderen verder het afvoeren van spanen, maar zijn ook verantwoordelijk voor de geweldige verticale- en infreesmogelijkheden van de HARVI I TE.

Anti-vibratie-anti-wrijving technologie- AVF. Een nauwkeurig gefacetteerd excentrisch reliëf voor uitstekende snijomstandigheden in meerdere materiaal soorten

 

Doorbuiging van het gereedschap wordt verminderd dankzij de parabolische kern van het gereedschap, evenals een excentrisch, gefacetteerd reliëf over de gehele lengte van de spaangroef die de snijwrijving aanzienlijk verlaagt. Dit reliëf verhoogt ook de randsterkte, waardoor het gereedschap veelzijdige oplossing biedt.

Samen met een variabele spoedhoek en asymmetrische spaangroef verdeling dempt het trillingen voordat het de bewerkingen negatief kan beïnvloeden.

“De HARVI I TE verbetert de processtabiliteit, oppervlaktekwaliteit en spaanafvoer”, zei Fiedler. “Het belangrijkste is dat het deze voordelen behoudt, zelfs bij verhoogde aanzetten, snijsnelheden en snedediepten – voor maximaal verspaand volume, levensduur van het gereedschap en productiviteit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details