Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Plaatbewerking

Hemming als nieuwe kantmogelijkheid bij 247TailorSteel

Hemming

25 april 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het kanten van metaal is één van de metaalbewerkingstechnieken die 247TailorSteel aanbiedt. Sinds kort biedt 247TailorSteel een extra kantmogelijkheid aan; het laten zetten van een hemming.

De term hemming uitgelegd

Hemming – ook wel bekend als dichtdrukken – is een techniek voor het kanten van metaal. Bij deze metaalbewerkingstechniek wordt aan het uiteinde van de metalen plaat een kleine flens aangebracht. Om deze scherpe zetting van 180° te realiseren, wordt gebruikgemaakt van speciale gereedschappen. Er kunnen verschillende redenen zijn om hemming toe te passen.

  1. Het product sterker en steviger maken.
  2. Het afronden van scherpe randen waardoor de veiligheid vergroot wordt.

Meer over de mogelijkheden van hemmingen bij 247TailorSteel

Het laten zetten van een hemming is mogelijk bij aluminium, RVS en staal. Aanvragen bij 247TailorSteel verlopen via de online software Sophia®. Omdat hemming hierin nog niet herkend wordt, is het vooralsnog nodig om deze specifieke manier van kanten via een andere route aan te vragen. Op de website van 247TailorSteel is meer te lezen over de wijze waarop het aanvragen van hemming in zijn werk gaat.

Kanten met behulp van de meest geavanceerde machines

Bij 247TailorSteel is het mogelijk om metaal zowel te laten lasersnijden als kanten. En dat alles in één gecombineerde opdracht. Het bedrijf garandeert gekante producten van hoge kwaliteit, mede door het gebruik van de geavanceerde LVD ToolCell machines. Deze innovatieve metaalbewerker is niet voor niets marktleider in Nederland op het gebied van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details