NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Het pad effenen naar efficiëntie en productiviteit

Het pad effenen naar efficiëntie en productiviteit

Productiviteit en creativiteit de cruciale sleutels tot succes in metaalbewerking. FANUC zal op Machineering (stand C18) tonen dat het alle technologie in huis heeft om de fabrieken van de toekomst naadloos te laten werken. Met nieuwe robots die uitblinken in hun domein, innovatieve ontwikkelingen op het gebied van CNC-sturingen en de MT-Linki software die machines op de werkvloer verbindt om alle informatie over het productieproces te analyseren en visualiseren. Wat verder op de beursvloer zal GS Technology de ROBOTCUT en ROBODRILL machines van FANUC demonstreren.

Cobottechnologie blijft zijn opmars verder zetten. Voor FANUC het sein om werk te maken van het breedste gamma aan cobots op de markt. Op Machineering wordt de jongste telg voorgesteld: CR-15iA. Deze heeft een heflast van 15 kg en een bereik van 1.441 mm. Op Machineering zal een 7 kg cobot uitvoering te zien zijn in combinatie met HandGuidance. Met een hendel op de pols van de robot kan de operator hem eenvoudig stukken laten opnemen of kan hij hem nieuwe robotprogramma’s aanleren.

Nieuw verf- en lasrobot

Daarnaast krijgen ook de verfrobot P-40iA en de lasrobot Arc Mate 120iD hun vuurdoop. De P-40iA mag zich een flexibele, intelligente robot in aluminium noemen met een bereik van 1.300 mm en een heflast van 5 kg. Hij laat zich eenvoudig integreren in spuit- of poederlakcabines. De Arc Mate 120iD heeft dan weer een nieuwe aandrijfas ter beschikking waardoor hij profiteert van aanzienlijk hogere assnelheden. Zijn prestaties en extreem hoge betrouwbaarheid effenen het pad naar efficiëntie en productiviteit.

Intuïtief bedienen

Op vlak van motion zal u kunnen kennismaken met de iHMI gebruikersinterface. Dankzij FANUC is de bediening van zelfs de meest complexe CNC-machines nog nooit zo eenvoudig en efficiënt geweest. Zowel de hardware als de interface werden volledig opnieuw ontworpen om dit mogelijk te maken. Intuïtieve bediening staat voorop, maar gebruikers zullen er tegelijkertijd hun vertrouwde bediening in herkennen.

Overzicht van uw werkvloer

Ten slotte stelt FANUC ook zijn Industrie 4.0 oplossing MT-Linki voor. Deze software zal data uit elke werktuigmachine en robot verzamelen via OPC-UA en visualiseren voor de gebruiker. In één oogopslag heeft u een perfect overzicht van hoe uw machines presteren en waar mogelijkheden liggen voor optimaliseren en preventief onderhoud.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details