Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

AutomatiseringPlaatbewerking

Hightech premières in de herfst

De vakbeurs Blechexpo was een groot succes met 1.498 exposanten uit 36 landen en meer dan 41.150 bezoekers uit 131...

bys2_blechexpo_kunden_2019_005_press_21119-kopieren

6 februari 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De vakbeurs Blechexpo was een groot succes met 1.498 exposanten uit 36 landen en meer dan 41.150 bezoekers uit 131 landen. Bystronic presenteerde er nieuwigheden op vlak van lasersnijden en buigen, zoals de ByTube 130 en de BySmart Fiber. Daarnaast toonde de firma flexibele automatiseringsoplossingen met de gereedschapswisselaar Modular tool Changer en het Automation-on-Demand-concept van de Xpert 80 met de Mobile Bending Cell. Tot slot stond de nieuwe software Robot Manager in de kijker. Metaalvak sprak met Marius van der Hoeven, CEO Bystronic Duitsland/België.

Welke technologietrends veranderen de plaatbewerking het meest op dit moment?

De vraag naar volledige geïntegreerde oplossingen voor plaatbewerking neemt toe. Dat zijn totaaloplossingen, waarbij de combinatie van hardware en software volledig afgestemd is. Vanuit dat oogpunt wordt de software een centraal element. Natuurlijk moeten parallel ook de gekoppelde machines efficiënter en betrouwbaarder functioneren als ooit tevoren.

Bezoekers konden er kennismaken met de nieuwste generatie fiberlasersnijmachines en buigsystemen.

 

Wat kan de gebruiker met deze technologieën vandaag doen?

Gekoppelde en geautomatiseerde productie­processen verhogen de efficiëntie op de werk­vloer. De gebruiker wint: hogere kwaliteit, meer werkstukken en nog meer van dat. Ook de flexibiliteit kan verbeterd worden. Zo is er veelzijdige automatisering voor kleine series en voor complexe producten. De gebruiker kan succesvol produceren ondanks een grotere kosten- en tijdsdruk. Wie uitstekend snijdt en buigt kan trouwens in de verdere stappen van het productieproces dezelfde hoge kwaliteit aanhouden.

Wat zijn de veranderingen voor de plaatbewerker op vlak van concurrentie en marktsituatie?

De marktsituatie én de ordersituatie veranderen sterk. De bekende marktsegmenten wijzigen en er komen nieuwe sectoren bij, waar metaal­producten gebruikt worden. Onze klanten krijgen af te rekenen met verminderde productiereeksen en meer druk op de kosten en levertijden. Het wordt bovendien steeds moeilijker om de orderintake op termijn in te schatten. De klant moet in deze situatie op lange termijn plannen en op basis daarvan investeren, want ook de concurrentie investeert. Daarin willen wij als technologie- en servicepartner onze klanten volop begeleiden.

Hoe ondersteunt Bystronic zijn klanten daarbij?

Het gaat over veel meer dan alleen maar het leveren en installeren van machines. Na de installatie van een nieuw systeem ondersteunen we hen bijvoorbeeld met procesanalyses, workshops en doelgerichte technologie-opleidingen. Zo helpen we onze klanten om de kwaliteit van hun productieproces duidelijk te verbeteren. Alleen als we voor onze klanten oplossingen ontwikkelen, die voor hun business een meerwaarde betekenen, is de investering in nieuwe technologieën zinvol.

Waarin moeten plaatbewerkers inves­teren om concurrentieel te blijven?

Krachtige snijmachines met de modernste technologie zorgen voor een breder aanbod en verminderen de productiekosten per werkstuk. Als ze deze lasersnijmachines ook nog met een geautomatiseerde belading en ontlading en gekoppelde opslagsystemen uitbreiden, stijgt de productiviteit nog meer. Dat geldt ook bij het buigen. Hier bieden we flexibele automatiseringsoplossingen die een snelle wissel tussen bemande en onbemande werking mogelijk maken. Als leverancier moeten we de klant stap voor stap begeleiden en hem een geschikte oplossing voor zijn toepassing aanbieden. Ook software en service zijn hier van belang.

Ook de nieuwe software Robot Manager stond in de kijker.

 

Hoe zal digitalisering het service-aanbod in de toekomst veranderen?

Digitalisering helpt om de klanten nog sneller en efficiënter te ondersteunen, bijvoorbeeld met preventief onderhoud voor de machine uitvalt of door service vanop afstand. Ook de beschikbaarheid van juiste vervangstukken kan dankzij digitalisering versneld worden.

Tot slot: wat moeten we bij Bystronic onthouden van de beurs?

We presenteerden er de nieuwste generatie high-end en mid-range fiberlasersnijmachines voor de bewerking van vlakke platen en buizen alsook onze nieuwste buigsystemen. We toonden de bezoeker de mogelijkheden van een gekoppeld en ononderbroken productieproces, waarbij software en automatisering voor een optimale materiaal- en datastroom zorgen. Daarnaast gaven we de klanten een overzicht van de service die we hen kunnen bieden om de kwaliteit en de efficiëntie van hun processen te verbeteren.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details