Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Hoe duurzaamheid binnen 247TailorSteel vele voordelen oplevert

de-nieuwste-lvd-toolcel-kantbanken

25 mei 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bij 247TailorSteel kunt u terecht voor het lasersnijden, buislasersnijden en kanten van metaal. Of u nou aluminium, RVS of staal nodig heeft; hier vindt u een ruime hoeveelheid metalen onderdelen voor uw project. Binnen 247TailorSteel is sustainable design, oftewel duurzaam ontwerpen, een belangrijk thema. Het toepassen van duurzaamheid op de werkvloer en op het ontwerpproces brengt vele voordelen met zich mee, zowel voor de werknemers van 247TailorSteel als voor de klanten. Zo wordt het gebruik van geavanceerde machines gecombineerd met mankracht, wat zorgt voor korte levertijden en lage foutmarges.

Warmteterugwinning door balansventilatie

In de productiehallen van 247TailorSteel wordt gebruikgemaakt van warmterecuperatie ventilatie. Dit is een systeem van ventileren waarbij de ene ventilator verantwoordelijk is voor het aanzuigen van frisse buitenlucht en de andere ventilator voor het afvoeren van warme gebruikte lucht. Hierdoor is er sprake van een comfortabel klimaat en gaat er geen energie verloren.

247TailorSteel maakt gebruik van Automated Guided Vehicles

Bij 247TailorSteel zijn in de productiehallen Automated Guided Vehicles actief. Het feit dat ze op accu rijden en dus geen CO2 uitstoten, maakt ze erg duurzaam. Bovendien ontlasten ze het personeel, aangezien de AGV’s zorgen voor het verplaatsen van de materialen. De voorraden liggen tussen de machines in, waardoor er slechts kleine afstanden afgelegd hoeven te worden. Met als gevolg een efficiënter proces met zo min mogelijk impact op mensen en middelen.

Hoe kunstmatige intelligentie tot kostenbesparing leidt

Doordat alle opdrachten volledig automatisch verwerkt worden door middel van online portaal Sophia®, worden de foutmarges tot een minimum beperkt. 247TailorSteel biedt bovendien handige richtlijnen aan de hand waarvan de klant een maakbaar product kan ontwerpen. Sophia® geeft ook suggesties voor het verbeteren van een ontwerp, mochten hier onverhoopt toch fouten in zitten. Naast dat dit tijdbesparend is, zorgt het ook voor een besparing op de kosten. Wanneer direct de juiste onderdelen besteld worden, brengt het immers slechts één keer kosten met zich mee.

Online portaal Sophia® maakt nesting mogelijk

Om zo min mogelijk materiaal te verspillen, worden opdrachten bij 247TailorSteel zo efficiënt mogelijk ingepast. Door nesting toe te passen, blijven slechts de randen rond de uitgesneden producten over. Dit is goed voor het milieu en zorgt daarnaast voor een forse besparing van ruimte in de productiehallen. Opdrachten van verschillende klanten worden uit één plaat gesneden. Een erg duurzame manier van werken!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details