Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Hoffmann Group “Connected Tools” onderscheiden met Duitse Innovation Award 2021

Het op de toekomst gerichte platform voor Bluetooth-tools overtuigt door eenvoudige bediening en gratis smartphone-app.

German Innovation Award-HCT-Plattform kopiëren
Hoffmann Group Connected Tools (HCT) verbindt Bluetooth-compatible GARANT HCT-gereedschappen met een smartphone-app.

19 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Met Hoffmann Group Connected Tools (HCT) jaagt de Hoffmann Group de digitalisering in de gereedschapssector aan. Hiervoor heeft Hoffmann nu de begeerde Duitse Innovation Award 2021 gewonnen. Het open HCT-platform voor Bluetooth-tools overtuigde de jury met zijn gebruikersvriendelijke concept en zijn innovatieve smartphone-app. Eenvoudige draadloze overdracht van meetgegevens rechtstreeks naar de PC of naar de HCT smartphone-app is de toegevoegde waarde van Hoffmann Group Connected Tools. Momenteel behoren digitale GARANT schuifmaten HCT, GARANT diepteschuifmaten HCT en de elektronische GARANT momentsleutels HCT al tot de Hoffmann Group Connected Tools familie. De gratis HCT smartphone-app is beschikbaar in de App Store en op Google Play.

De basis voor Hoffmann Group Connected Tools is de HCT smartphone-app, die gekoppeld kan worden aan HCT gereedschappen om meetgegevens draadloos via Bluetooth vast te leggen, op te slaan en te beheren. Dit voorkomt documentatiefouten die optreden bij handmatige gegevensoverdracht en vereenvoudigt het kwaliteitsbeheer; het opslaan van meetgegevens wordt kinderspel. Voor verdere verwerking kunnen de meetwaarden, inclusief serienummer van het gereedschap, meetdatum, eenheid en alle relevante instellingen in CSV-formaat worden geëxporteerd naar de gewenste PC-toepassing, zoals Excel of Word. Bovendien is het mogelijk de HCT-instrumenten zo te configureren dat zij de gemeten waarden niet naar de app sturen, maar rechtstreeks naar een PC-toepassing zoals Excel of Word. Hiervoor hoeft geen software te worden geïnstalleerd.

De app kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de herhaalbaarheid: meetparameters, streefwaarden en toelaatbare tolerantiegrenzen kunnen in de app worden opgeslagen. Eenmaal geconfigureerd, wordt dezelfde workflow altijd op identieke wijze doorlopen en krijgt de werknemer een waarschuwing, bijvoorbeeld als de toegestane meetwaarden worden overschreden. De openheid van het HCT-platform voor alle fabrikanten is ook aantrekkelijk voor de gebruiker. Nu al kunnen meetgereedschappen van Mitutoyo, Sylvac SA en Bowers Group naast de GARANT HCT-gereedschappen via de app worden gebruikt. Andere bekende fabrikanten hebben reeds belangstelling getoond voor de integratie van hun producten in de HCT-app.

Met haar HCT-platform is de Hoffmann Group als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Excellence in Business to Business – Information Technologies | Industry Specific and Service Software’. De Duitse Innovation Award bekroont branche-overkoepelende producten en oplossingen die zich in de eerste plaats onderscheiden door gebruikersgerichtheid en toegevoegde waarde ten opzichte van eerdere oplossingen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details