Olieanalyse zal gebruikers helpen om de onderhoudskosten te drukken en de levensduur van hun machines te verlengen.

01:07
30-04-2016

Hou uw olie in topconditie voor een hoog machinerendement

Olieanalyse is een essentieel instrument in het proactieve onderhoud van machines. Machines die op schonere olie werken gaan langer mee en werken efficiënter waardoor de productiviteit kan worden opgedreven en de kosten kunnen worden gedrukt. Smeermiddelenspecialist Unil Lubricants beschikt met Alpha Maintenance Systems over een eigen labo. Door de synergie zijn gebruikers gegarandeerd van een constante kwaliteit van producten en machines en voortdurende technische innovatie.

Meer dan 500 verschillende types oliën en vetten
Machines moeten gesmeerd lopen. Unil Lubricants produceert meer dan 500 verschillende types oliën en vetten. Met dat brede aanbod van smeermiddelen bestaat de perfecte smering voor iedere toepassing. De smeermiddelenspecialist adviseert gebruikers over alle mogelijke toepassingen en de diverse omstandigheden waarin het materiaal gebruikt wordt. Met Alpha Maintenance Systems beschikt Unil Lubricants over een eigen labo. Alpha Maintenance Systems is een actief lid van de Wearcheck International Group, een internationaal samenwerkingsverband van olienanalyselaboratoria en behandelt zo een 50.000 monsters per jaar. Dat is goed voor ongeveer 500.000 individuele analyses per jaar.

Voordelen van regelmatige olieanalyses
Olieanalyse biedt op verschillende vlakken aanzienlijke voordelen. Het zal gebruikers helpen om de onderhoudskosten te drukken en de levensduur van hun machines te verlengen. Bovendien gaat de productiviteit de hoogte in dankzij de kortere stilstanden van de machines. Olieanalyse schenkt ook gemoedsrust, want het doet dienst als een vroegtijdig waarschuwingssysteem en ze helpt het milieu een handje door de opvolging van de efficiëntie van het verbrandingsproces.

Proactief onderhoud door olieanalyse
Een proactieve onderhoudsmethode richt zich op de oorzaken van machineslijtage en –defecten. Deze strategie laat aanzienlijke besparingen toe qua machineonderhoud, want men kan ingrijpen voor een symptoom of defect aan de machine zichtbaar is. De levensduur van mechanische machines kan zo dus verlengd worden. In tegenstelling tot preventief en predictief onderhoud kan men via proactief onderhoud de meest voorkomende en ernstige oorzaken van defecten opsporen: vervuiling. De eerste logische stap bij proactief onderhoud bestaat daarom uit de implementatie van een streng vervuilingsbeperkingsprogramma voor smeervloeistoffen, hydraulische vloeistoffen, tandwieloliën en transmissievloeistoffen.

Tekst: Valérie Couplez   Beeld: Unil Lubricants

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Nieuws , olieanalyse

Metaalvak België partners

platino 2.0 prima power fiberlaser