NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Huisshow houdt vinger aan de pols van verspaningstechnologie

Huisshow houdt vinger aan de pols van verspaningstechnologie

Waar beurzen een goede gelegenheid vormen om een overzicht te krijgen van wat er beweegt op de markt, geeft een huisshow u de gelegenheid om de technologie echt in detail te leren kennen. Wat dat betreft bent u bij Promas altijd aan het juiste adres. Op 30 en 31 oktober opent de firma de deuren van zijn goed gevulde showroom. U zal er uitgebreid kunnen kennismaken met maar liefst 24 machines, waaronder ook de nieuwkomers in het gamma van Promill.

Wie actief bezig is met verspaning, stipt maar het beste 30 en 31 oktober in zijn agenda aan. Dan staat de jaarlijkse huisshow van Promas op het programma in Maasbree. Tussen 14 u. en 21 u. kan u er kennismaken met het neusje van de zalm in machinetechnologie. 24 neusjes van de zalm om precies te zijn, waardoor u zal getrakteerd worden op een goed gevulde showroom. Wij leiden u alvast rond langs enkele van de bezienswaardigheden.

Wereldwijd pronken er al meer dan 50.000 freesbanken van Hartford op de werkvloer, precies omdat deze machines perfect inspelen op de trend naar meer assen en functionaliteiten.

 

Promill bewerkingscentra

Met ronkende namen als Hedelius, Hartford en CMZ beschikte Promas reeds over een zeer indrukwekkend portfolio. Sinds kort is daar nog een nieuwe modelserie aan toegevoegd: Promill. Deze omvat onder andere drieassige machines met beweegbare kolom in ISO 40 of ISO 50 uitvoering, goed voor een respectievelijk bereik van 2.000 x 600 mm en 4.000 x 800 mm. Deze bewerkingscentra zijn overigens uitgerust met Heidenhain besturing. Daarnaast zijn er ook bewerkingscentra te zien, drie- en vijfassig, in de nieuwe Promill serie met Siemens besturing.

Tiltenta serie van Hedelius

Voor Hedelius zullen de zwenkkopmachines T6 en T9 aan het werk gezet worden in Maasbree. De Tiltenta serie, zoals ze voluit heten, staat voor precisie en kracht tijdens het verspanen van langere werkstukken. Met deze machines komt de Duitse fabrikant tegemoet aan de trend naar meer vijfassig bewerken. Ze scoren uitstekend als het aankomt op meervlaks of simultaan bewerken, dankzij hun scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Deze krachtige, betrouwbare draaibanken van CMZ lenen zich uitstekend voor het verwerken van grote onderdelen, zonder hoogoplopende productietijden. (Beeld: Paul Gari)

 

Drie- en vijfassig bewerken met Hartford

Hartford zal vertegenwoordigd zijn met zowel drie- als vijfassige bewerkingscentra. Wereldwijd pronken er al meer dan 50.000 freesbanken van Hartford op de werkvloer, precies omdat deze machines perfect inspelen op de trend naar meer assen en functionaliteiten. Voor wie deze merknaam nog geen belletje doet rinkelen, is een bezoek aan de Promas huisshow een echte must. Wie de machines in actie ziet, ruikt of voelt, zal meteen weten welk vlees hij in de kuip heeft: toptechnologie voor topverspaanders.

Krachtig en betrouwbare draaibanken van CMZ

Wie meer zijn gading zoekt in het draaien, zal ook niet op zijn honger blijven zitten. De draaibanken van het Spaanse CMZ waren lange tijd een goed bewaard geheim maar breken door hun prijs-kwaliteitsverhouding steeds meer door, ook op de Belgische markt. Tijdens de huisshow zal de TD45 met Y-as en 2.200 mm centerlengte in het voetlicht geplaatst worden. Deze krachtige, betrouwbare draaibanken lenen zich uitstekend voor het verwerken van grote onderdelen, zonder hoogoplopende productietijden.

Het aanbod van Promill omvat onder andere drieassige machines met beweegbare kolom in ISO 40 of ISO 50 uitvoering.

 

Leveranciers van toebehoren

Een machine zal pas op volle rendement kunnen presteren als de andere schakels van de ketting eveneens op niveau zijn. Promas nodigt dan ook graag andere leveranciers uit op zijn huisshow, zodat u in die domeinen even goed op de hoogte wordt gebracht van de belangrijkste nieuwste ontwikkelingen. Voor deze editie tekenen Heidenhain (sturing, meetgereedschappen), Sandvik (gereedschappen), Cad2M (software), Hoffmann (gereedschappen en PBM’s) en Bemet (software) present.  


Praktische info

Waar? Voltaweg 18 in Maasbree

Wanneer? 30 en 31 oktober

Openingsuren? Telkens van 14 tot 21 uur

Programma? 24 machines van o.a. CMZ, Hartfort, Hedelius en Promill

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details