NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Huisshow Promas overtuigt met automatisering
Erik Kinat (l) en Andy De Foor (r), Area Sales Managers bij Promas met achter hen de indrukwekkende Hartford opstelling

Huisshow Promas overtuigt met automatisering

Met ruim 250 bezoekers bracht de tweedaagse huisshow van Promas op 12 en 13 oktober dit jaar weer een mooi leger aan geïnteresseerden op de been. Maasbree vormde dit keer het decor voor functionaliteit en automatisering, waarin onder meer de op maat gemaakte beladingskooi van Hartford een welverdiende hoofdrol speelde.

Met ronkende namen als Hedelius, CMZ, Promill en Hartford, ontbraken er op de huisshow maar weinig tenoren uit de branche. Enkele bijzondere combinaties zetten bovendien de toon voor een event dat de ambitie had om enkele nieuwe ideeën en principes voor automatisatie in de verf te zetten.

Zo was er vooraan op het event het Garant beladingssysteem van Hoffman, dat een Promill 3-asser moest bevoorraden. Richard Hermans is directeur van Promas, en licht het belang van dit cobotsysteem toe: “De klant kan onmogelijk om deze snelle en vooral efficiënte vorm van automatisering heen, omdat men hier de robotarm en cnc-machine kan koppelen zonder interface én zonder  in de cnc besturing zelf te moeten tussenkomen.”

Zicht op het event, met vooraan de Garant cobot van Hoffman

De CEO van Promas liet bovendien zijn licht schijnen over trends en vooruitzichten in de sector. Naast het streven naar functionaliteit, eenvoud en gebruiksgemak, ziet Richard bij de industriële klanten vooral de automatisatie zelf als een bepalend argument voor hun investering. Richard: “De tendens is er één van meer en meer 5-assers, flexibele robotica en krachtige plug-and-play oplossingen. Bepalend hierbij is echter de kwaliteit van de service na die verkoop. Deze speelt een steeds belangrijkere rol. “

Dat die automatisering de meest uiteenlopende vormen kan aannemen, mocht blijken uit de vele andere voorbeelden van combinaties die op de Promas huisshow hun functionaliteit etaleerden.

Een mooie combinatie was bijvoorbeeld het Hedelius Marathon palletbeladingssysteem met een Acura 65 5-asser. Een Hedelius Acura 50 werd dan weer gekoppeld aan een BMO Iridium systeem.

Ook de werkstukbelader van Robojob in combinatie met een CMZ TA20YS640 draaibank bleek een meer dan geslaagd huwelijk.

Om het event echter helemaal in te kleuren, kreeg de bezoeker tot slot een prachtige Hartford LG – 1370 machine te zien. De opstelling betrof een bewerkingscentrum met een nuttig operationeel bereik à 1300 x 700 x 650 mm dat via een TNC640 van Heidenhain aan een Yaskawa robot gekoppeld was. Een op maat opstelling (de kegelconstructie werd louter voor deze toepassing door Promas aangeboden) die de aandacht van menig eventbezoeker opeiste.

Het Promas huisshowevent toonde zich eens te meer als een belangrijke referentie in de branche, en zette zonder meer de toon voor een era waar automatisatie en betrouwbare functionaliteit de speerpunten van een continu evoluerende industrie zullen blijven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.