De poetsdoeken worden geleverd tot aan de werkplaats.

01:17
21-07-2020

Hygiënisch schoon

In deze tijden van corona-epidemie is het belangrijk dat industriële bedrijven en werkplaatsen hun werknemers een hoge mate van veiligheid bieden. Netheid, hygiëne, desinfecterende middelen zijn vereist in productiehallen. Er is nood aan beschermende kledij en ook het handgereedschap en de hulpmaterialen dienen veilig ter beschikking gesteld te worden. De poetsdoeken die MEWA aanbiedt als onderdeel van een full-servicesysteem voldoen aan deze verwachting: wassen op 90 °C verwijdert alle organismen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

We worden in ons dagelijks leven momenteel geconfronteerd met tal van maatregelen om de contactmogelijkheden met het Covid-19 virus zo efficiënt mogelijk te beperken. Omdat de economie niet in zijn totaliteit kan worden stilgelegd, gaat in tal van industriële bedrijven en productiehallen de bedrijvigheid gewoon door. Om een goede werking te garanderen moeten ook de machines goed onderhouden en schoongemaakt worden.  Dus een passende vraag dringt zich op: poetsen we deze met poetslappen, MEWA doeken of papieren doeken – en wat is uit hygiënisch oogpunt de beste optie?

Uit de containers kunnen steeds verse, schone poetsdoeken genomen worden.

 

Alle ziektekiemen geïnactiveerd

Het Duitse MEWA, dat al meer dan 100 jaar een full-service poets­doekensysteem voor bedrijven aanbiedt, is expert op dit gebied. De MEWA doeken worden in gesloten veiligheidscontainers (SaCon) geleverd tot aan de werkplaatsdeur. Ook in tijden van corona levert de serviceprovider aan bedrijven die essentiële producten produceren en leveren. De containers worden door MEWA opgehaald en de doeken worden gewassen in de  MEWA wasserijen voordat ze weer ter beschikking gesteld worden van de klanten. “In onze geautomatiseerde wasstraten worden de doeken minstens 15 minuten gewassen op een temperatuur van 90 °C, waardoor alle ziektekiemen en micro-organismen volledig worden geïnactiveerd. Dit betekent dat onze poetsdoeken vanuit de SaCons meteen veilig kunnen worden gehanteerd en gebruikt ”, zegt Antoine Menheere, directeur van MEWA België.

Veilig en duurzaam

In tegenstelling tot wegwerpsystemen is deze oplossing ook duurzaam want na het wassen kunnen zij vele malen worden hergebruikt. Omdat er ook voldoende poetsdoeken geproduceerd worden zijn leveringstekorten uitgesloten. MEWA klanten kun zich wijden aan meer belangrijkere taken want MEWA zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid doeken voorradig zijn, precies waar men ze nodig heeft. Het effectieve verbruik wordt vooraf berekend zodat de medewerkers machines en gereedschappen steeds veilig en efficiënt kunnen reinigen.   

Tekst en beeld: MEWA

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Mewa

Metaalvak België partners