Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Idee van klant vertalen naar functioneel eindproduct

Submentum is gespecialiseerd in machinebouw. Dit jong en innovatief bedrijf uit Menen luistert naar de ideeën en wensen van de...

ps3_dsc1888_bearbeitet-kopieren

16 augustus 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Bedrijven hebben vaak een goed idee voor een machine of gereedschap. Het komt er echter vooral op aan om dat concept in een functioneel eindproduct om te zetten. Submentum is gespecialiseerd in machinebouw. Dit jong en innovatief bedrijf uit Menen luistert naar de ideeën en wensen van de klant, vertaalt die naar een concept, dat de basis vormt voor de productie van een nieuw systeem. De firma ontwikkelde en produceerde onlangs in samenwerking met Plasma Solutions de Taurus, een compacte snijmachine op basis van de nieuwe Kjellberg Cutfire 100i, een plasmabron voor het efficiënt plasmasnijden met lucht.

Submentum is een jong en innovatief bedrijf, dat zich focust op mechatronica en machinebouw op maat. “Met onze technische kennis, onze ervaring en ons gevoel voor techniek vertalen we de ideeën en wensen van klanten naar een functioneel eindproduct. Door een gestructureerde werkwijze en een goede communicatie met de klanten garanderen we hen steeds een kwalitatieve oplossing, die volledig aan hun wensen voldoet”, zegt zaakvoerder Dieter Hoornaert. “Elk project start met een gesprek met de klant, waarin we zoveel mogelijk informatie verzamelen over de behoeften en eisen. Aan de hand daarvan werken we een concept uit, dat rekening houdt met de functionaliteit maar ook met de bijhorende kosten. Als dat concept door de klant goedgekeurd is, wordt gestart met de uiteindelijke productie en montage van de machine.”

Unieke oplossingen op maat

Het portfolio van Submentum omvat intussen al heel wat oplossingen voor de meest uiteenlopende projecten: robotisering, pick-and-place systemen, volautomatische verpakkingsmachines, handling solutions … om er maar een paar te noemen. Voor verschillende projecten ontwikkelde en produceerde de firma ook al high- end mid-end plasmasnijtafels, bijvoorbeeld de Tiger 100. “Bepaalde toepassingen stellen dan weer minder hoge eisen, wat het geval is voor de productie van kleinere series of het uitvoeren van herstellingen. Ook daarvoor gaan we in nauw overleg met de klant op zoek naar een gepaste oplossing”, geeft Hoornaert aan. “Zo kwamen we tot een compacte plasmasnijtafel met een zeer modulair design: Taurus. We integreerden ook een eigen sturing. Een geschikte snijbron vonden we bij Plasma Solutions. Om niet te moeten inboeten op het vlak van snijkwaliteit en flexibiliteit ten opzichte van de mid-end machines, werd de nieuwe Cutfire 100i van Kjellberg geïntegreerd. Deze plasmabron maakt gebruik van lucht als gas om efficiënt te snijden.”

Idee van klant vertalen naar functioneel eindproduct | Plasma Solutions

De nieuwe Taurus is een compacte snijmachine, uitgerust met de nieuwe Cutfire 100i plasmabron van Kjellberg.

 

Cutfire 100i van Kjellberg: plasmasnijden met lucht

De CutFire 100i met wervelgastoorts Flash 101 is ideaal voor eenvoudige automatische plasmasnijtoepassingen. Het wervelgas koelt niet alleen de toorts maar stabiliseert en concentreert tegelijkertijd ook de plasmaboog. Zo zorgt dat wervelgas voor een haakse snede, beter gesneden gaten en een verminderde slijtage van de consumables. Het resultaat is een langere levensduur, een grotere snijsnelheid én dus een lagere snijkost per meter. “Met de Flash 101 is de wervelgastechnologie nu ook beschikbaar voor het plasmasnijden met lucht en dus voor een zeer lage investeringskost”, stelt Jan van Overbeeke, zaakvoerder van Plasma Solutions. “Met slechts één type gas kunnen materiaaldiktes tot 30 mm gesneden worden. Deze toorts is ook geschikt voor het snijden onder hoek (tot 30°), markeringen en het doorsteken, zonder dat bijkomende tools of software nodig zijn.”

Succesvolle samenwerking met Plasma Solutions

Het team van Submentum blijft zich inzetten om de meest uiteenlopende ideeën om te zetten naar innovatieve oplossingen. “We zijn uiterst tevreden over de plasmatechnologie van Kjellberg en de service van Plasma Solutions”, sluit Hoornaert af. “Zij denken volop mee om een geschikte oplossing voor elk type plasmasnij- tafel te vinden. Daarnaast bieden ze een snelle en betrouwbare service bij elke vraag.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details