NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Industrialfairs, Agoria en Indumotion herschikken de periodiciteit en timing van de vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Industrialfairs, Agoria en Indumotion herschikken de periodiciteit en timing van de vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Vorige week besloot Industrialfairs (organisator van oa. Indumation.be, Machineering, INE, ABISS en Prototyping MNE), samen met de belangrijkste technologiebedrijven, vertegenwoordigd binnen de federaties Agoria en Indumotion, om de timing van de twee bovenvermelde techno-industriële automatiseringsevents te heroriënteren.

Een aantal technologiebedrijven gaven immers aan dat de geplande datum van Indumation.be 2021, namelijk begin februari te vroeg kwam om optimaal van de heropleving van de conjunctuur in het post-coronatijdperk te kunnen genieten. Verder benadrukken zij dat een deelname aan een vakbeurs als Indumation.be niet alleen grote budgettaire inspanningen, maar ook een grondige, lange voorbereiding vergt. Bovendien brengt Indumation.be meer dan 10.000 bezoekers en 1.200 standmedewerkers bij elkaar en op vandaag zijn de vormvereisten voor een dergelijk grootschalig event in deze aparte tijden nog niet formeel vastgelegd. Om Indumation.be verder succesvol te laten groeien, moeten alle criteria perfect samenvallen, dus ook de timing.

Het feit dat Indumation.be en Machineering qua timing eveneens heel snel op elkaar volgen – voor veel exposanten in hetzelfde boekjaar – versterkte de idee om deze lange-termijnbeslissing te nemen, in het belang van zowel de markt, de exposanten, de bezoekers als de toekomstgerichte configuratie van de 5 beurzen van Industrialfairs.

Concreet betekent dit dat de 6e editie van Indumation.be – de snelst groeiende automatiseringsvakbeurs van de Benelux – verschuift naar 2, 3 en 4 februari 2022. Bij de exposanten en bezoekers is er echter wel vraag naar een kleinschaliger automatiseringsevenement in de loop van 2021. Daarom organiseert Industrialfairs op 4 maart 2021 een speciale editie van Indumation Network Event XL. Het concept, namelijk een 1-dags VIP-event met een strikt beperkt, hoogkwalitatief bezoekerspubliek, blijft behouden, maar als locatie wordt er ditmaal voor Kortrijk Xpo geopteerd. Heel wat exposanten maakten al hard dat ze zullen deelnemen aan deze XL-editie. Door de kleinschalige insteek staat nu al vast dat dit event uiteraard Covid-19-compliant zal zijn.
De beurs Machineering2021, die enkele weken later meer bepaald op 24, 25 en 26 maart plaatsvindt, en met een kleinere spoeling van 6.000 bezoekers over 3 dagen, komt hierdoor volledig tot haar recht als dé Belgisch vakbeurs voor geavanceerde engineering- en maaktechnologie.

Door deze herschikking vinden de tweejaarlijkse netwerkevents INE in 2021 en Prototyping MNE in 2022 nu elk ook in een ander jaar plaats, wat door de sector als positief ervaren wordt. ABISS, de jaarlijkse netwerksummit voor de gedigitaliseerde industrie, behoudt haar datum en periodiciteit: afspraak dus op 8 oktober 2020 in Kortrijk Xpo voor de volgende editie.

De federaties Agoria en Indumotion en de exposanten van Indumation.be staan unaniem achter deze beslissing en maken zich alvast op om hun klanten in levende lijve terug te ontmoeten op donderdag 4 maart 2021 tijdens op INE XL in Kortrijk Xpo. Zowel laatstgenoemd event als Indumation.be 2022 worden trouwens onmiddellijk gelanceerd naar de oud-exposanten.

Dat deze herschikking door de exposanten en federaties wordt gesteund, blijkt ook uit volgende testimonials.

Marc Lambotte, topman van Agoria:

“Uitzonderlijke tijden eisen uitzonderlijke beslissingen. De Indumation.be-beurs zou in 2021 tien jaar bestaan, maar jammer genoeg zal ze het komend jaar niet plaatsvinden. De gezondheid van standhouders en bezoekers komt op de eerste plaats en daarom is deze verschuiving voor Agoria de enige juiste, maatschappelijk verantwoorde beslissing. Als federatie van de technologie ligt deze beurs ons nauw aan het hart en blijven we de succesvolle initiatieven INE en Indumation.be vol enthousiasme steunen. We kijken er naar uit samen met u de draad op te pikken op de nieuw aangekondigde data.”

 

Hugues Maes, voorzitter van Indumotion:

“Als voorzitter van Indumotion doet het me pijn aan het hart dat de Indumation.be-beurs in 2021 niet zal kunnen doorgaan, maar we steunen deze verstandige beslissing volledig. De gezondheid van standhouders en bezoekers komt op de eerste plaats en daarom is dit voor onze federatie de enige juiste beslissing. We blijven als mede-initiatiefnemer van de beurs natuurlijk volledig achter het concept van zowel INE en Indumation staan en spreken als federatie natuurlijk onze onvoorwaardelijke steun uit voor de volgende edities!”

 

Thierry Van Eeckhout, Vice President for Sales Digital Industries bij Siemens:

“Wij vinden het uiteraard heel jammer dat Indumation.be 2021 niet zal doorgaan, maar staan 100% achter deze beslissing, die de enige juiste vormt in deze bijzondere tijd. Wij zullen de live-ervaring van de technologische hoogstandjes en innovaties, en de interactie met de bezoekers zeker missen, maar zullen – samen met de andere marktspelers – ervoor zorgen dat we er in 2022 dubbel zo sterk staan. Indumation is nog steeds dé unieke opportuniteit om de rol die de industrie in België en in de wereld speelt, te tonen.”

 

Marc Cortois, General Manager van WAGO BeLux:

“Veiligheid voor mens en omgeving is een absolute kernwaarde van WAGO. Wij steunen dan ook deze logische beslissing  maar blijven volledig achter de organisatie en het concept Indumation.be staan en kijken nu reeds uit naar de volgende editie !“

 

 

 

 

Voor meer informatie kunt u bij het team van Indumation.be terecht bij Karl D’haveloose via [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.