Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Industriebouwer investeert in staalafdeling

Bedrijven moeten flexibel kunnen inspelen op de vraag van hun klanten. Maar als de vraag blijft stijgen, moeten ze op...

ps_2_dsc_0744-kopieren

8 november 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Bedrijven moeten flexibel kunnen inspelen op de vraag van hun klanten. Maar als de vraag blijft stijgen, moeten ze op zoek naar oplossingen. Daarbij is het mogelijk om bewerkingen uit te besteden aan derden of zelf te investeren in de uitbreiding van het machinepark en de capaciteit. MTS Systems, gespecialiseerd in metaalconstructies, staalbouw en betonbouw voor industriële bouwprojecten, kocht onlangs een plasmasnijmachine voor de staalafdeling. Met Astratec kozen ze voor een Belgische fabrikant met een goede reputatie op vlak van plasmasnijden. Een HiFocus 360i neo met Contour Cut van Kjellberg vormt het hart van deze uiterst stabiele machine uit de M-series.

MTS Systems uit Brustem werd precies dertig jaar geleden opgericht met de focus op industriebouw en staalbouw. Sinds het einde van de jaren 90 produceert de firma beton-panelen. “We zijn ijzersterk met staal en beton en volgen elk project tot in de puntjes op”, zegt zaakvoerder Ruddi Truyens trots. “We hebben een uitgebreide knowhow en beschikken over een eigen ontwerpdienst, studiedienst, assemblage- en productieatelier, waardoor we steeds flexibel kunnen inspelen op de behoeften van de klanten. Alle maatwerkproducten worden op de werf geleverd en kunnen door onze eigen vaklui gemonteerd worden.” Klanten kunnen bij MTS Systems onder meer terecht voor kolommen en liggers in staal en beton, enkelwandige staalplaten, sandwichpanelen, betonplaten en –panelen voor wandbekleding alsook vezelcementplaten, enkelwandige profielplaten en steeldeck of beton met isolatie en roofing of pvc als dakbekleding.

MT Systems uit Brustem is gespecialiseerd in beton- en staalbouw.

 

Plasmasnijtafel met HiFocus 360i neo technologie van Kjellberg

De industriebouwer kent een gestage groei. Vooral de staalafdeling kende de laatste tijd een enorme boost, waardoor er onvoldoende capaciteit was. De directie van de firma besliste om te investeren in een nieuwe boorstraat en een plasmasnijmachine, die zowel ingezet konden worden voor bewerkingen bij de staalconstructie als bij toepassingen in de betonbouw, bijvoorbeeld bij de bewerking van voetplaten voor dikkere betonelementen. Truyens en zijn team kozen voor een plasmasnijtafel uit de M-series van Astratec, uitgerust met een HiFocus 360i neo plasmabron met Contour Cut Technology van Kjellberg. “Onmiddellijk na het verlof installeerden we een plasmasnijtafel type M500 2070. Deze uiterst stabiele machine met verstevigde brug heeft een snijbreedte van 2.000 mm en een snijlengte van 7.000 mm en is de aangewezen oplossing voor het bewerken van werkstukken met een dikte tot 50 mm, zoals bij MTS wel vaker gebeurt”, licht Joost Levrouw van Astratec toe. “Een HiFocus 360i neo plasmabron van Kjellberg vormt het hart van deze installatie. We werken al langer samen met Plasma Solutions, het Belgische filiaal van Kjellberg uit Wechelderzande (Lille) en zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de geleverde plasmabronnen en over de ondersteuning. De Contour Cut technologie zorgt ervoor dat we bij alle werkstukken een mooie rechte snede kunnen garanderen. Bovendien kan elke operator zonder problemen met deze technologie overweg. Deze M serie is trouwens klaar voor de nieuwe generatie Q plasmabronnen met geoptimaliseerde Contour Cut en Silent Cut technologie, waarmee Kjellberg binnenkort uitpakt.”

Deze snijtafel is uitgerust met een HiFocus 360i neo plasmabron met Contour Cut Technology van Kjellberg.

 

Snijkwaliteit en service maken het verschil

Sinds begin augustus draait de plasmasnijmachine op volle toeren. “We kozen voor Astratec omdat het een Belgische fabrikant is, maar raakten vooral overtuigd, omdat hun klanten de kwaliteit van de machines en de ondersteuning van de firma zeer hoog inschatten. We zijn zeker niet ontgoocheld, want de kwaliteit van het snijwerk en de ondersteuning van de leverancier zijn uitstekend”, sluit Truyens af. “Deze snijmachine laat ons toe om zeer lange werkstukken nauwkeurig te bewerken. Bovendien is ze uitgerust met een speciale strook, waar we metalen profielen kunnen leggen, die nog bewerkt moeten worden. Dit is een extra troef, waardoor we nog efficiënter kunnen werken.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details