Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

AutomatiseringOppervlaktebehandeling

Innovatieve CNC-gestuurde metaalbewerkingsmachines in de kijker

puma-smx3100stpuma-smx2600st-kopieren

19 februari 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Mensen kopen vandaag heel wat zaken online. Een nieuwe metaalbewerkingsmachine aankopen, betekent echter een grote investering, waarvoor men graag een kijkje neemt in de showroom van een verdeler of zelfs een bezoekje brengt aan de productiefaciliteit van de machinebouwer. Germond is één van de grootste leveranciers van verspanende CNC-gestuurde en conventionele metaalbewerkingsmachines in België en is partner van heel wat vooraanstaande machinebouwers. Vandaag zet de verdeler een aantal innovatieve systemen van fabrikant Doosan in de vitrine.

Germond is al dertig jaar een gerenommeerd verdeler van verspanende CNC-gestuurde en conventionele metaalbewerkingsmachines voor de Belgische markt. Het assortiment van de firma uit Izegem omvat draaibanken, freesmachines, zaagautomaten, taparmen, kolomboormachines en slijpmachines. “De combinatie van dit doordacht geselecteerd gamma met een uitgebreid team van ervaren techniekers én een professionele binnendienst vormt de sleutel tot succes. Klanten en prospecten kunnen in onze showroom terecht voor een overzicht van de verschillende merken en machines, maar ook voor een demonstratie van één of meerdere uitgekozen systemen”, stelt zaakvoeder Hans Donck. “Eén van onze vaste partners is Doosan Machine Tools, dat tot de top drie van fabrikanten van verspanende metaalbewerkingsmachines behoort. Vandaag presenteren we enkele nieuwe pareltjes uit hun gamma: de vijfassige bewerkingscentra DVF 6500/8000/8000T en de compacte DVF 5000 én de multitaskingcentra PUMA SMX 2600 ST en 3100 ST.”

De DVF 5000/6500/8000/8000T zijn bewerkingscentra, ideaal voor de onbemande bewerking van moeilijk te verspanen, complexe werkstukken tot 1.400 kg.

 

DVF 5000/6500/8000/8000T

De DVF 5000/6500/8000/8000T zijn de nieuwste generatie vijfassige bewerkingscentra van Doosan Machine Tools, ideaal voor de bewerking van moeilijk te verspanen, complexe werkstukken tot 1.400 kg. Dankzij de draai-/kanteltafel van respectievelijk 500, 650 en 800 mm kunnen werkstukken vijfassig simultaan in één opspanning compleet bewerkt worden. Deze machines zijn standaard uitgerust met hogesnelheidsspil met een maximaal toerental van 12.000 min-1 en optioneel kan een spil met een toerental van 18.000 min-1 geïntegreerd worden. Ze kunnen aan diverse pallet­automatiserings­systemen gekoppeld worden, waardoor de productiviteit op de werkvloer verhoogt en onbemande bewerking van stukken mogelijk is. Het gereedschapsmagazijn biedt plaats aan maximaal 120 gereedschappen. Bovendien kunnen de nieuwe bewerkingscentra van de DVF serie zowel vanaf de voor- als bovenzijde automatisch beladen en ontladen worden, waardoor ook zwaardere werkstukken via de opening aan de bovenzijde op de draai-/kanteltafel getakeld kunnen worden.

De DVF 5000 is een nieuw compact vijfassig bewerkingscentrum in het gamma van Doosan.

 

PUMA SMX 2600ST/3100ST

Doosan Machine Tools presenteerde ook de PUMA SMX 2600ST en 3100ST multitaskingdraai- en freescentra, waardoor deze SMX serie nu acht modellen omvat. Deze machines, uitgerust met 10”- en 12”-kauwplaten (optioneel 15”), zijn ideaal voor de bewerking van werkstukken tot 1.540 mm lang met een diameter tot 660 mm. De maximale koers is uitgebreid tot 695 mm voor de X-as, 1.585 mm voor de Z1-as en 300 mm voor de Y-as, terwijl de bewegingssnelheid van de X-, Z1- en Y-as tot respectievelijk 48, 48 en 36 m/min verhoogd is. Deze bewerkingsmachines omvatten ook een nieuwe draai- en freesfunctie met een servogestuurde turret voor twaalf tools, waardoor de capaciteit verder geoptimaliseerd wordt en bij kleine reeksen van verschillende stukken de productietijd tot 75% gereduceerd kan worden. Door de combinatie van verschillende bewerkingen, zoals draaien, frezen, boren en tappen, kan de operator snel en nauwkeurig elke gewenste vorm realiseren. De koelsystemen voor spindels en aandrijfassen en de slimme thermische compensatie zorgen ervoor dat de thermische verplaatsing tot een minimum beperkt blijft en de nauwkeurigheid steeds optimaal blijft, ook bij langdurig en intensief gebruik.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details