Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

AutomatiseringNieuws

Innovatieve machines en service op maat zijn de sleutels tot succes

Maakbedrijven, die de aankoop van een nieuwe machine plannen, vergelijken de verschillende merken en types van machines op de markt....

mt1_wht_130_c-kopieren

9 oktober 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Maakbedrijven, die de aankoop van een nieuwe machine plannen, vergelijken de verschillende merken en types van machines op de markt. Ze kijken naar de kwaliteit van de producten, maar willen ook voldoende zekerheid over een deskundige ondersteuning en een hoogwaardige service bij installatie en inbedrijfstelling, onderhoud en herstelling. Machinebouwers werken daarom vaak samen met een lokale sterke partner, die hen ondersteunen bij de verkoop, installatie en service. Zo is MT Service de vaste partner van TOS Varnsdorf voor de Belgische markt.

mt4_dsc_7753-kopieren

Otakar Ungerman heeft de leiding bij MT Service, dat al geruime tijd de vaste partner van TOS Varnsdorf is voor de Belgische markt.

 

De geschiedenis van TOS Varnsdorf gaat terug tot 1903, wanneer een Duitse ondernemer in het Tsjechische dorpje Varnsdorf werktuig­machines begint te bouwen. De naam zelf dateert uit de periode na de Tweede Wereldoorlog als TOS een staatsbedrijf wordt met als specialisatie de productie van kotterbanken. De vader van huidig algemeen directeur Jan Rydl slaagt erin de Tsjechische autoriteiten te overtuigen om de firma te privatiseren. Dat luidt een periode van gestage groei in, waardoor de fabrikant op enkele decennia tijd uitgroeit tot een wereldspeler in de productie van horizontale kotterbanken in diverse uitvoeringen: floortype en tafeltype.

Innovatie is het sleutelwoord in alles wat de machinebouwer doet. Getuige daarvan is ook deze frees- en boormachine WHQ150.

Innovatie is het sleutelwoord in alles wat de machinebouwer doet. Getuige daarvan is ook deze frees- en boormachine WHQ150.

 

Snel schakelen

Als familiebedrijf kan TOS steeds snel schakelen om de juiste machines en oplossingen in de markt te zetten. Bijna alle componenten, zoals freeskoppen, spillen, tafels …  worden in eigen beheer vervaardigd. Innovatie is het sleutelwoord in alles wat ze doen. Getuige daarvan zijn de WRD 130, 150 en 170 floortype systemen, de WVM 2600 T tafeluitvoering, de horizontale frees- en boormachines WHQ 105 en WHN 15 en de bewerkingscentra WHT 110C en 130 C met geïntegreerde frees- en boormachine. “Het compacte horizontale bewerkingscentrum WHT 110C bevat X-, Y- en Z-assen van respectievelijk 3.000, 2.000 en 2.500 mm met een snelheid van 25.000 of 40.000 mm/min en een draaitafel met een draagkracht tot 6.000 kg. De grotere broer, WHT 130 C, is uitgerust met Y- en Z-assen van respectievelijk 5.000, 3.000 en 3.000 mm met een snelheid van 25.000 of 36.000 mm/min en een draaitafel met een draagkracht tot 10.000 kg”, legt Otakar Ungerman, zaakvoerder van verdeler MT Service, uit. “Deze systemen zijn standaard uitgerust met vijf volledig gestuurde assen en CNC-gestuurde spindeldraaiingen en kunnen uitgebouwd worden met een automatische palletten- en gereedschapswissel, eigen accessoires, bijkomende carrouseltafels … Ze kunnen ook met verschillende sturings­systemen gecombineerd worden: HEIDENHAIN TNC 640, SINUMERIK 840D sl en FANUC 31i.”

mt3_whq_13_15_contos1-kopieren

TOS Varnsdorf is uitgegroeid tot een wereldspeler op het vlak van horizontale kotterbanken en bewerkingscentra met geïntegreerde frees- en boormachines.

 

De perfecte match

De kwaliteit van de machines van TOS Varnsdorf is wereldwijd bekend, maar ook de service speelt een belangrijke rol. Voor de Belgische markt vond de machinebouwer de perfecte match met MT Service. “We staan in voor de verkoop van de metaalbewerkingsmachines en gereedschappen van kwalitatieve merken die zelf ook net dat beetje meer doen om het leven van hun eindklanten te vereenvoudigen, zoals TOS Varnsdorf. Onze medewerkers staan ook in voor de inbedrijfstelling van nieuwe machines en voor de verplaatsing, verwijdering en geometrie van bestaande installaties. Ze voeren alle reparaties uit en doen het onderhoud en de revisie van bewerkingsmachines, al dan niet bij ons aangekocht. Tot slot verzorgen we opleidingen voor het programmeren van CNC-sturingen van de merken Heidenhain, Fagor, Fanuc en Siemens”, licht Ungerman toe. “Klanten worden steeds veeleisender, machines en processen complexer. Daarnaast is er de verregaande automatisering en digitalisering. TOS Varnsdorf kiest voor standaardlijnen met een grote modulariteit, waardoor de productie vereenvoudigd wordt. Klanten kunnen wel zelf bepalen welke toeters en bellen ze willen toevoegen. Vandaag staat onze samenwerking synoniem voor kwaliteit op vlak van product en service en dat willen we ook in de toekomst zo houden.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details