Hengelhoef Concrete Joints, automatiserng, fanuc
02:24
23-09-2016

Innovatieve uitzetvoegen, perfect op maat gesneden

Het politieke beleid mag dan wel de mond vol hebben van innovatie, het zijn de bedrijven die het in de praktijk moeten brengen. In Genk staat er zo eentje. Hengelhoef Concrete Joints bedacht een unieke oplossing voor het compenseren van het inkrimpen van beton in industriële vloeren: uitzetvoegen met een sinus- en een cosinusprofiel. Om de productie onder stoom te krijgen investeerde het bedrijf in plasmatechnologie in combinatie met een snijrobot van FANUC.

Hengelhoef Concrete Joints (HCJ) ontstond in 2007 als spin-off uit het aanpalende Werkhuizen Hengelhoef. CEO Albert Klingeleers vertelt: “Wij maakten op vraag van een klant een uitzetvoeg. Uitzetvoegen dienen om de krimp op te vangen die eigen is aan beton. Vroeger gebeurde de overloop tussen betonnen vloervlakken met zaagsnedes. Dat betekende echter dat een nagelnieuwe vloer meteen beschadigd moest worden. Met een rechte uitzetvoeg wordt dit vermeden, maar er blijft wel een impact telkens een heftruck erover rijdt. Hier ondervinden de harde wielen enorm veel schade van, maar ook de vervoerde goederen, de bestuurder en de vloer zelf delen in de klappen. Wij bedachten daarom een oplossing door het profiel van de uitzetvoeg aan te passen. Dankzij de sinusvorm blijft er een permanent contact tussen de wielen van de heftruck en de vloer. Je kan de voeg nog zien, maar je zal ze niet meer voelen. De heftruck kan zich dus volledig schokvrij bewegen, wat de levensduur van de wielen verdubbelt en ook de vloer langer laat meegaan. Wat begon als een concept, werd al snel een serieproduct en dat paste niet binnen het plaatje. Werkhuizen Hengelhoef biedt immers meer een service met het leveren van enkelstuks en maatwerk aan lokale bedrijven, terwijl we met HCJ een product aanbieden dat op export gericht is.”

Introductie plasmatechnologie
Er kwam sindsdien ook een tweede innovatief product bij, dat de vorm van een cosinus benadert. “Het sinusprofiel is met 63 kg zwaar en moeilijk te manipuleren. Daarom kwamen we met de Cosinus Slide op de proppen met slechts de helft van het gewicht”, vult managing director Dirk Meuwissen aan. “Dat maakt het product veel makkelijker te hanteren, maar wel iets minder stabiel. Het hangt dus eigenlijk louter af van de voorkeur van de gebruiker, want beide producten pronken met dezelfde voordelen en korte terugverdientijd.” Deze twee gepatenteerde producten oogsten momenteel wereldwijd succes als unieke oplossingen voor een probleem in heel veel industriehallen. Dat vraagt ook om extra inspanningen van het machinepark. Meuwissen: “In het verleden werden de producten geknipt in onze persinstallatie. Dat gaf steevast een vervorming die varieerde naargelang de gebruikte materialen. We kozen daarom voor de introductie van een snijrobot met plasmabrander. Alternatieven als zagen en lasersnijden vielen uit de boot wegens respectievelijk een moeilijk te klemmen product en een te dure technologie.” Omdat HCJ tot grote tevredenheid al enkele lasrobotten van FANUC in dienst heeft, was de keuze voor een snijrobot snel gemaakt.

Korte terugverdientijd
“Het werd de Arc Mate 0ib met het geïntegreerde FANUC iRVision systeem. Deze robot voldeed het best aan onze wensen. De producten komen uit de pers op een transportlijn naar de robot. Hij moet dus geen manipulatie uitvoeren en enkel de snede verzorgen. Snelheid en payload zijn minder van tel, de grote uitdaging was de exacte positionering. Dit moet immers tot op de mm juist zitten om een kwalitatief product af te leveren. De keuze voor een geïntegreerd visionsysteem dat alles piekfijn in de gaten heeft, lag daarom voor de hand.” Omdat de capaciteit op zijn maximum liep en men de komende jaren de nodige groei verwacht, investeert HCI momenteel in een tweede persinstallatie. Hier zullen twee stukken tegelijk kunnen uitkomen, waardoor er binnenkort nog twee dezelfde FANUC robots volgen. “Automatiseren is een must, alleen al om de rug van onze medewerkers te sparen. Het gaat immers om zware stukken. Wij zien robots als een heel betaalbare oplossing. De terugverdientijd van deze tweede installatie zal bijvoorbeeld maar iets meer dan een jaar bedragen, omdat we er de productietijd gevoelig mee inkorten. Ze kunnen echter het tekort aan goed geschoolde medewerkers niet volledig opvangen, want om er mee te kunnen werken moet je ook technisch onderlegd zijn. En wij willen net alle kennis in huis houden om onze eigen stukken en machines te maken. Zo maak je het de concurrentie toch net weer iets moeilijker”, besluit Meuwissen.

Tekst: Valérie Couplez  |  Beeld: FANUC en HCJ

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners