Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Installatie of verhuis machines en productielijnen laat je best aan een specialist over

Machinebouwers en –leveranciers, installatiebedrijven en ook andere firma’s die naar een betrouwbare partner voor de installatie, de verhuis of het transport van individuele machines en volledige productielijnen op zoek zijn, kunnen een beroep doen op de ­kennis en expertise van Lifthing.

LIFTHING3_200425_Sparklingzebra_Lifthing_Bureaukalender_2021-10
Lifthing beschikt over gekwalificeerde medewerkers en een ­ up-to-date machinepark met onder meer deze all-electric pick & carry kraan bestuurd en bediend met een afstandsbediening.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Lifthing

23 augustus 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Deze totaalaanbieder, met Belgische vestigingen in Gent en Antwerpen, ontzorgt zijn klanten van A tot Z: van ­demontage en verplaatsing over mechanische installatie en elektrische aansluitingen tot tijdelijke opslag, vervoer, kraanwerk, ­engineering, expeditie en vergunningen. 

Nieuwe machines en productielijnen worden geïnstalleerd, maar ook bestaande installaties worden gedemonteerd, verplaatst en opnieuw gemonteerd.

Lifthing, opgericht in 2015, staat in voor alles wat aan manipulatie en verplaatsing van machines en apparaten gekoppeld kan worden: monteren en demonteren, plaatsen en verplaatsen, laden en lossen, in- en uithijsen, vijzelen en krikken, sleeën en kantelen, takelen, transporteren … “Onze teams zijn onder meer bezig met de verhuis van machines. Daarbij worden de systemen op de oude locatie gedemonteerd en vervolgens verplaatst om op een nieuwe locatie opnieuw geïnstalleerd te worden. We verwijderen ook tanks of worden ingeschakeld voor het demonteren en uithijsen van piping, pompen, motoren, machines … Maar klanten kunnen evenzeer bij ons terecht voor het positioneren en monteren van luchtgroepen of de installatie van een volledig nieuwe productielijn”, vertelt managing director Jolein Van Steendam. “Elke toe­passing is anders en bedrijven hebben allemaal hun eigen specifieke veiligheids­voorschriften en productie­omgeving. Toch moeten onze handelingen steeds weer correct, zelfs perfect gebeuren. Dat vraagt een professionele aanpak en een ruime expertise.”

Lifthing biedt zijn klanten heel wat complementaire diensten, zoals tijdelijke opslag, engineering, expeditie en vergunningen, kraanwerk en (uitzonderlijk) transport.

Van A tot Z

De klanten van Lifthing zijn machinebouwers en –leveranciers, die de specialist inschakelen om machines en bewerkingscentra op de werkvloer bij hun eindklant te installeren, maar ook installatiebedrijven die vragen om transformatoren, luchtgroepen, koelunits, elektrische kasten en andere apparatuur te manipuleren. Verder doen ook andere bedrijven een beroep op de industriële verhuizer om hun machinepark aan te passen. Ze zijn actief in de meest uiteenlopende sectoren, ook zeer veeleisende omgevingen, zoals cleanrooms, medische toepassingen, chemie en petrochemie, nucleaire sites en de voedingssector. “Ons werkgebied spreidt zich hoofdzakelijk over heel België uit, maar op vraag van onze klanten voeren we ook activiteiten in andere Europese landen en zelfs daarbuiten uit. We garanderen onze klanten immers een totaalservice: van A tot Z. Zo staan we niet alleen in voor een volledige mechanische installatie, maar kunnen ook de elektrische aansluitingen tot aan de kast verzorgen. We beschikken daarvoor over een enthousiast team van gekwalificeerde mensen en een up-to-date all-electric machinepark, waaronder een pick & carry kraan die volledig met een afstandsbediening bestuurd en bediend wordt”, licht de managing director toe. “Verder bieden we onze klanten een reeks complementaire diensten. We staan in voor het kraanwerk en het transport dat vaak bij een industriële verhuis komt kijken. Gaat het om een uitzonderlijk vervoer, dan verzorgen we niet alleen de fysieke verplaatsing, maar kunnen we ook de nodige vergunningen regelen. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor de nodige goedkeuringen om in het centrum van grootsteden of in de buurt van ziekenhuizen te mogen laden, lossen, riggen of installeren. Machines kunnen in het vooruitzicht van een installatie ook tijdelijk in onze magazijnen opgeslagen worden. En omdat het niet altijd evident is om (zware) systemen te verplaatsen of om machines en apparaten optimaal in de beschikbare ruimte te integreren, hebben we een eigen engineering, die de klanten van bij de ontwerpfase kan ondersteunen.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details