FastMig-M-panel-MS-300 kwaliteit
03:01
11-07-2017

Intelligentie in lasapparatuur zorgt voor consistentere kwaliteit

Lassen is een kunst. Het vereist toch enige ervaring om kwalitatief hoogstaand laswerk af te leveren. Helaas is het voor lasbedrijven vandaag geen sinecure om technisch geschoold personeel aan te trekken. Fabrikanten van MIG-MAG technologie hebben daarom de voorbije jaren hard ingezet op intelligente oplossingen die een gebrek aan ervaring kunnen opvangen en de consistentie en kwaliteit van het afgeleverde werk kunnen verbeteren.

De komende jaren dreigt er met de vergrijzing een pak ervaring uit de metaalindustrie te verdwijnen. Dit is een probleem waar wel meer sectoren mee kampen, maar zeker en vast ook de laswereld. Het blijft immers een kunst om een perfecte las te leggen. Een die meestal een beroep doet op het inzicht en de ervaring van de lasser. Opvolging vinden zal echter niet evident zijn. Jongeren lopen vandaag minder warm voor dit nochtans schitterende métier en hebben ook niet evenveel jaren ervaring op de teller staan. Wie met grote series werkt, heeft aan een las-robot voldoende om steeds dezelfde kwaliteit van laswerk te kunnen neerzetten. Maar bedrijven die een veelheid aan mogelijke werkstukken kennen, zullen nooit rendabel aan de slag kunnen met een robot. Het opnieuw programmeren zou te veel tijd in beslag nemen. Zij kunnen daarom twee pistes bewandelen. Ofwel op zoek gaan naar een minstens zo goede lasser, wat een naald in een hooiberg kan zijn. Ofwel de kwaliteit en de productiviteit van minder vaardige lassers proberen te verbeteren. Daarin komen de fabrikanten van MIG-MAG apparatuur een handje bijsteken met intelligente oplossingen die het handmatige proces semi-automatisch maken.

MIG MAG Kemppi kwaliteit

Ontwikkelingen lasapparatuur verbeteren de kwaliteit
MIG-MAG lastoestellen zijn de werkpaarden van de laswereld. De veelzijdigheid van dit proces maakt dat het voor een brede waaier van toepassingen in aanmerking komt. Een enorme troef voor wie meer dan één product en meer dan één materiaal wil verwerken. Wie zijn algemene productiviteit wil verbeteren, kan door optimalisering van het MIG-MAG lassen vaak al een mooie winst boeken. Hier kruipt immers de nodige tijd en het nodige vakwerk in. Als de las perfect afgeleverd wordt, zal er achteraf ook minder tijd aan afwerking verloren gaan. Twee keer winst dus. Om ook onervaren lassers hierin bij te staan en hun productiviteit te verbeteren hebben fabrikanten van lasapparatuur verschillende middelen ontwikkeld. Heel wat parameters verdienen immers aandacht tijdens het MIG-MAG lassen. Heb ik de juiste boogspanning? Zit het gasdebiet goed? Werk ik niet te snel of te traag? Is de warmte-inbreng niet te hoog of te laag? Door ontwikkelingen in elektronica en software helpt moderne las-apparatuur een aantal van deze zaken onder controle houden voor de lasser.

MIG MAG kwaliteit

Lasboog stabiel gehouden
Afhankelijk van de fabrikant en van het type apparaat heeft u een veelvoud aan mogelijkheden ter beschikking. Het is zaak te kijken welke voor uw product de beste resultaten oplevert. Allen streven ze ernaar om voor u de lasboog zo stabiel mogelijk te houden en waar nodig de warmte-inbreng te beperken (bijvoorbeeld door pulserend lassen) om vervormingen en spanning in hittegevoelige materialen uit te sluiten. Aan de hand van software kunnen de instellingen perfect afgestemd worden op bijvoorbeeld het materiaal dat moet worden gelast of de plaatdikte die men voor zich heeft. De toestellen kunnen dankzij hun intelligentie al met enkele parameters aan de slag om de rest van het proces af te stellen. Een testlas controleert of die goed gekozen zijn of dat er nog finetunen nodig is. Hierna is het zelfs voor een minder bedreven lasser een eenvoudige klus om een consistente en kwalitatief hoogwaardige las te maken. Maar dergelijke apparatuur heeft zeker ook nog zijn voordeel bij lassers met tonnen ervaringen. Ze zullen nog sneller en eenvoudiger de perfecte lasnaad kunnen produceren, zonder dat het hen veel moeite of het uiterste aan concentratie vergt. Het zal hun stressniveau verlagen, wat uiteraard weer de productiviteit ten goede komt.

Hoe gaan deze toestellen nu te werk?
Elke fabrikant heeft zo zijn eigen geheime recept (en algoritmes) om toe te zien op de consistentie in kwaliteit. Algemeen kan men stellen dat de technologie de lasstroom en de voltage bewaakt. In functie van die waarden past de software dan tijdens het lassen de parameters zodanig aan dat kleine veranderingen gecompenseerd worden met een uitstekende boogstabiliteit tot gevolg, mooie lasnaden en een minimum aan lasspatten. Machines en software zijn niet alleswetend maar zullen wel kwalitatief en consistent werk afleveren. Ervaren lassers kunnen er met de nieuwste technologie nog een schepje bovenop doen en voor superieure kwaliteit gaan. Zijn kunnen hun expertise in de schaal werpen en nog zelf op een gebruiksvriendelijk touchscreen enkele aanpassingen aan de voorstellen van de software doen. De warmte-inbreng kan bijvoorbeeld geregeld worden om de naadvorm aan te passen, terwijl veranderingen in de inductie dan weer de boogstabiliteit verder optimaliseren en spatten reduceren. De lasapparatuur zal echter ook onder deze aanpassingen steeds de stabiliteit van de boog in de gaten houden en waar nodig aanpassingen maken.

kwaliteit FastMig-X-WFX300

Conclusie
Intelligente MIG-MAG apparatuur is sowieso een aanwinst op de werkvloer. Minder bedreven lassers zullen voor een stuk bij de hand genomen. De instelling van de juiste lasparameters wordt immers een stuk vereenvoudigd, terwijl de apparatuur er tevens over waakt dat de lasboog zo stabiel mogelijk blijft. Met een minimaal aantal parameters kan men dus al aan de slag om kwalitatief laswerk af te leveren. Voor de ervaren lassers betekent het een sprong naar een superieure kwaliteit. Sowieso zal u als bedrijf winnen aan kwaliteit en tijd.

Tekst: Valérie Couplez    Beeld: AW Tech, ESAB en Debaenst Lastechniek

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

MiddenspanningskabelLasmaterialen Welda_Ontwerp7