Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

NieuwsPlaatbewerking

Investeringen in atelier en machinepark lonen

Wie wilt groeien, moet flexibel kunnen inspelen op de meest uiteenlopende vragen van klanten. Daarbij hoort een modern machinepark, maar...

eco-metal_1_liften-via-eco-metal-kopieren

17 juli 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Wie wilt groeien, moet flexibel kunnen inspelen op de meest uiteenlopende vragen van klanten. Daarbij hoort een modern machinepark, maar ook voldoende ruimte om de activiteiten op een efficiënte manier uit te voeren. Ronny Vanoppen, zaakvoerder van Eco-Metal in Alken, heeft deze boodschap duidelijk begrepen. Zijn firma richt zich op het afwerken van liftdeuren, maar evenzeer op het uitvoeren van uiteenlopende metaalbewerkingen. Om die diensten verder te optimaliseren, investeerde Eco-Metal in een nieuw professioneel atelier, dat wordt uitgerust met moderne machines, waaronder een fiberlasermachine ENSIS 3015 AJ met laad/ontlaadmagazijn en plooibanken type HG-100.3 en HG-220.4, alles van Amada.

Amada

Een kleine werkplaats in Hasselt en enkele machines – zo startte Ronny Vanoppen in 2011 zijn eenmanszaak op. Een jaar later verhuisde hij naar een groter pand op het industrieterrein in Alken. Vandaag is Eco-Metal er nog steeds gevestigd, maar zijn het machinepark en het personeelsbestand gevoelig uitgebreid. “We zijn specialist in het afwerken van liftdeuren, voornamelijk in onderaanneming voor liftenbouwers. Daarnaast voeren we voor kmo’s en particulieren plooi-, snij- en laswerk uit”, zegt de zaakvoerder. “We denken steeds met onze klanten mee om een optimale oplossing te realiseren. Elke dag worden projecten opgemeten, gecalculeerd en in productie gezet. Onze ervaren teams monteren de afkastingen, omlijstingen en complete façades aan nieuwe liftinstallaties. Ze renoveren ook bestaande liftkooien met nieuwe vloerbekleding, plafonds, wanden of plinten.”

Amada

Het bestaande machinepark van de firma omvat naast ponsmachines, een knipschaar en enkele kleinere hulpwerktuigen ook twee plooibanken van Amada. (Beeld: Patrick Berger)

 

Investering in nieuw atelier en moderne machines

Eco-Metal nam recent een nieuw professioneel atelier in gebruik, waardoor het bestaande machinepark met twee plooibanken, twee ponsmachines, een knipschaar en enkele kleinere hulpwerktuigen efficiënter verdeeld kon worden. “Om de mogelijkheden nog verder uit te breiden, besloten we ook te investeren in een nieuwe snijmachine. Na een grondige evaluatie van alle technologieën en systemen op de markt kozen we voor een fiberlasermachine type ENSIS 3015 AJ van Amada”, geeft Vanoppen aan. “De Japanse machinebouwer is eigenlijk onze hofleverancier als het gaat om bewerkingsmachines. Zo leverden en installeerden ze in het verleden ook al onze twee plooibanken. We zijn heel tevreden over de kwaliteit van de machines en de service van het Belgische team. Bovendien kunnen we voor technisch en commercieel advies steeds terecht bij hun vertegenwoordiger Stefaan Pollet. Daarom beslisten we recent om ook een nieuwe plooibank type HG-220.4 bij hen aan te kopen. Deze nieuwe investering wordt in het najaar verwacht.”

Amada

De firma ven Ronny Vanoppen investeerde recent in een nieuwe fiberlasermachine ENSIS 3015 AJ met een automatisch laad/ontlaadsysteem en een plooibank type HG-100.3. In het najaar volgt nog een nieuwe plooibank HG-220.4.

 

Fiberlasermachine en plooibank van Amada

De Amada Groep is één van ‘s werelds grootste fabrikanten van machines en gereedschappen voor de plaatbewerkingsindustrie. Het gamma omvat systemen voor snij-, pons-, afkant- en lasertoepassingen met geautomatiseerde moduleconcepten, maar ook software en gereedschappen. “De ENSIS 3015 AJ is een compacte highpower-fiberlaser met een werkbereik van 3.070 x 1.550 mm. Deze laserbron snijdt nauwkeurig alle ferro- en non-ferroplaten, in staal zelfs tot 25 mm dik. Dankzij een ingenieuze technologie wordt de laserstraal immers automatisch aangepast aan de dikte en het soort materiaal”, geeft vertegenwoordiger Pollet aan. “Bovendien beperkt de automatische nozzlewisselaar machinestilstand door het snel wisselen en reinigen van de nozzles. De combinatie met het automatische laad/ontlaadsysteem ASF 3015 EU verhoogt de productiviteit op de werkvloer.” De HG-100.3 en HG-220.4 zijn plooibanken met een respectieve perskracht van 1.000 en 2.200 kN en een afkantlengte van 3.110 en 4.300 mm. Deze machines combineren een hoge machinesnelheid met een uitermate nauwkeurige persbalkaandrijving. Bovendien past de TDS-technologie continu de indrukdiepte aan de plaatdikte aan, waardoor gelijkblijvende, correcte buighoeken ontstaan. De servo-hydraulische hybrideaandrijving zorgt voor een soepele loop en een laag geluidsniveau en vereist ook minder olie en onderhoud dan volledig hydraulisch aangedreven systemen.

Amada

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details