NLFR

Platform voor de metaalverwerkende industrie
Kabelbinders van RVS, voor het échte werk

Kabelbinders van RVS, voor het échte werk

Wat zijn roestvrijstalen kabelbinders precies?
Tie-wraps, in het jargon ook wel bekend als kabelbinders, zijn verkrijgbaar in uiteenlopen soorten en materialen. Het bekendste zijn de gewone kabelbinders van kunststof. Deze kabelbinders zijn sterk, maar vormen niet de beste kwaliteit als het aankomt op kabelbinders. Naast de gewone kabelbinders van kunststof bestaan er namelijk ook rvs kabelbinders. Deze kabelbinder worden ook wel roestvrijstalen ty-raps, RVS bundelbandjes, bundelbanden, sjorbandjes of coisonbanden genoemd. Rvs kabelbinders zijn perfect om elektriciteitskabels in huis, kabels van brommers en slangen onder de motorkap van je auto stevig te fixeren. De rvs tie-wraps beschikken over een onverwoestbaar zelfklemmend bevestigingsmechanisme die niet los te krijgen is en ook wel de ‘ball lock’ wordt genoemd.

De voordelen van roestvrijstalen sjorbandjes vergeleken met kunststof kabelbinders
De rvs kabelbinders hebben enkele voordelen vergeleken met de gewone kabelbinders van kunststof. In de eerste plaats zijn roestvrijstalen kabelbanden aanzienlijk sterker dan de kunststof tie-wrap. Eigenlijk zegt de naam van deze kabelbinder al waar de kracht van de rvs banden zit: rvs bandjes zijn roestvrij en zorgen daarom voor een langdurige stevige bevestiging. Met name in vochtige klimaten als Nederland zorgden de rvs kabelbanden voor een duurzaam sterke bevestiging. Of het nu regent, sneeuwt of ijzelt: rvs bandjes trekken zich van het weer niet veel aan. Kunststof tie-wraps daarentegen zijn veel gevoeliger voor met name vocht, hitte en vorst. Een tweede pluspunt van roestvrije kabelbinders is dat je deze zeer strak kunt aanspannen en op maat kunt afknippen met een speciaal daarvoor ontworpen aanspantang ofwel kabelbindertang. Je kunt zware voorwerpen en materialen hierdoor super strak aan elkaar bevestigen en hoeft niet bang te zijn dat de materialen door roestvorming losschieten. Ten slotte zijn er van de rvs tie-wraps tal van soorten, maten en uitvoeringen beschikbaar. Voor elke klus waarbij een ijzersterke tie-wrap benodigd is, is wel een rvs spanband op maat beschikbaar die zorgt voor een rotsvaste verbinding van elektriciteitsdraden, kabels, slangen of buizen. Ten slotte kunnen rvs tie-wraps zowel ondergrond als bovengronds gebruikt worden, omdat ze niet kunnen roesten en superlang meegaan.

Rvs kabel binders worden in alle industrieën gebruikt
In het bedrijfsleven en de industrie worden rvs tie-wraps massaal gebruikt vanwege de hoge kwaliteit die deze spanners garanderen. Met name de auto-industrie, de bouw (steigerbevestigingen), bedrijven die zich bezighouden met zonne-, wind- en bio-energie, de scheepsbouw, kassenbouw en de levensmiddelenindustrie maken dankbaar gebruik van de positieve kenmerken van die rvs tie-wraps zijn gebruikers te bieden heeft.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details