NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kantenafronding en oxideverwijdering belangrijk als voorbereiding bij het conserveren van plaatwerk

Kantenafronding en oxideverwijdering belangrijk als voorbereiding bij het conserveren van plaatwerk

Om een optimale bescherming tegen corrosie te bieden, worden steeds hogere eisen gesteld aan het conserveren van plaatwerk. Zelfs bij perfect gesneden werkstukken zijn er bepaalde ‘probleemzones’, zoals de messcherpe kantjes of oxide aan de snijkanten bij het snijden met zuurstof. Kantenafronding en oxideverwijdering zijn onmisbaar voor een optimale voorbereiding bij het conserveren van plaatwerk. LISSMAC Maschinenbau GmbH biedt met de machines van de SBM serie een ideale oplossing. Op stand 804 in Hall 1 op de Blechexpo demonstreert de machinebouwer onder meer de SMART versie.

De ervaring leert dat de laagdikte van de conservering aan de scherpe kanten van het werkstuk vaak minder groot is dan aan het oppervlak, waardoor corrosie hier als eerste zal optreden. Om te vermijden dat de coating kort na uitlevering van het werkstuk afspat, moeten scherpe randen en oxide weggewerkt worden. Het is echter niet zo dat een grotere afronding aan de snijkanten altijd tot een betere dekking leidt. Een studie van LISSMAC Maschinenbau, in samenwerking met de gerenommeerde verfproducent Freilacke, toont aan dat afhankelijk van het type conservering de laagdikte bij een bepaalde afronding niet meer noemenswaardig vergroot. Een grotere afronding kost meer, maar zal de kwaliteit van de conservering niet meer verbeteren.

Kantenafronding en oxideverwijdering onmisbaar

Voor een optimale voorbereiding bij de conservering van plaatwerk zijn afgeronde kanten en de verwijdering van oxide onmisbaar. Ze zorgen immers voor een goede hechting van de laklaag op de snijkanten en beperken het risico op corrosie door een optimale afdekking van de laklaag op de kanten. De firma LISSMAC Maschinenbau biedt hiervoor onder meer de machines van de SBM serie. Die werken dubbelzijdig, waardoor ze in één doorgang scherpe kanten en eventueel ook oxide kunnen wegwerken. Zo wordt tijd gespaard, maar vooral kostbare en lastige handling vermeden. Tijdens de Blechexpo demonstreert de machinebouwer onder meer de SMART versie van deze dubbelzijdige machine, die zich kenmerkt door de moderne interface en automatiseringen die het de gebruiker zeer eenvoudig maken om efficiënt en consistent te werken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.