Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

Kennametal introduceert zijn Mill 4-12KT de volgende generatie van tangentieel schouderfrezen

14 mei 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nieuwe tangentiële schouderfrezen met een innovatief driekantig basis ontwerp dat snijkanten met uitzonderlijke sterkte biedt

Kennametal heeft vandaag haar nieuwe Mill 4-12KT aangekondigd, de volgende generatie tangentiële schouderfrezen, die hoogwaardige oppervlakken produceert voor bijna alle toepassingen in staal en gietijzer.

De innovatieve driehoekige basis biedt snijkanten met uitzonderlijke sterkte.

 

“De Mill 4-12KT verbruikt 15% lagere snijkrachten, een belangrijke overweging bij de met type 40-kegel uitgevoerde gereedschapswerktuigen met lagere vermogens”, aldus Tim Marshall, Senior Global Product Manager. “Dat stelt klanten in staat met hogere aanzetten te werken zonder de spil extra te belasten. En in langere uitsteeklengtes situaties of waar de bevestiging van het werkstuk niet optimaal is, zijn lagere krachten identiek aan minder vibratie, minder snijkants uitbrokkeling en betere oppervlakte afwerkingen.”

Mill 4-12KT freesplaathouders zijn verkrijgbaar in middel- en grove vertanding.

 

Mill 4-12KT heeft tangentieel gemonteerde wisselplaten met vier snijkanten per wisselplaat voor lagere gereedschapskosten. Zeven neusradia van 0,016 “(0,4 mm) tot 0,12” (3,1 mm) zijn beschikbaar, samen met interne koelmiddeldoorvoer, middel- en grove vertanding met een diameter van 2 “(50 mm) tot 8” (200 mm). Met een axiale snijdiepte van 0,019 “tot 0,472” (0,5 tot 12 mm), bestrijkt Mill 4-12KT de meeste schouderfreestoepassingen.

Meerdere factoren dragen bij tot aanzienlijke prestatieverhogingen, zelfs bij agressieve snijdomstandigheden: Het tangentiële “on-edge” wisselplaatontwerp maakt het ook mogelijk dat de wisselplaat voordeel haalt uit de sterkte van de dikte, meer dan de radiaal gemonteerde wisselplaten, die worden aangetroffen op traditionele frezen.

Dankzij het ontwerp met ondiepe plaatzittingen is de kern van het freeslichaam zeer robuust.

De axiale en radiale ontwerpen van de ondersteunende zittingvlakken zorgen voor een uitzonderlijke stabiliteit.

De Mill 4-12KT is de perfecte aanvulling op Kennametal’s bestaande portefeuille voor schouderfrezen. Dit omvat de Mill 4-11 en Mill 4-15 frezen, die bekend staan om hun vermogen om vlakken te maken met hoogwaardige oppervlakteafwerkingen aan zijkanten.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Metaalvak? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details