NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kennametal maakt hard draaien rendabeler

Kennametal maakt hard draaien rendabeler

Nieuwe KBH10B- en KBH20B-pcb-kwaliteiten leveren hogere productiviteit en lagere kosten per onderdeel

Kennametal kondigde vandaag zijn nieuwste innovatie aan in hard draaiende KBH10B- en KBH20B PcBN-kwaliteiten, dubbelzijdige wisselplaten voor materialen tot 65 HRC. De nieuwe kwaliteiten zijn speciaal ontworpen om een hogere productiviteit en een langere standtijd te bieden bij het draaien van gereedschapsstaal en andere geharde materialen.

“De nieuwe wisselplaten van de kwaliteit KBH10B en KBH20B van Kennametal zijn een uitstekende keuze voor de productie van geharde tandwielen, assen, lagers, behuizingen en andere aandrijfcomponenten in grote hoeveelheden, waarbij gereedschapskosten per onderdeel een belangrijke maatstaf zijn”, aldus Robert Keilmann, productmanager, Draaien.

Inzetstukken met minitip met polykristallijne kubische boriumnitride (PcBN) worden al lang erkend als een geweldige optie om de onderdeelkosten te verlagen bij het draaien van onderdelen van gehard staal. De nieuwe kwaliteiten PcBN-wisselplaten van Kennametal verbeteren die waardepropositie door verhoogde productiviteit te leveren met lagere kosten per onderdeel.

Kenmerken omvatten:

-Gepatenteerde keramische bindmiddelstructuur en TiN / TiAlN / TiN-coating die extreme slijtvastheid biedt, zelfs bij hogere snijsnelheden.

-Een gouden PVD-coating maakt het gemakkelijk om te identificeren wanneer een wisselplaat moet worden geïndexeerd, terwijl de genummerde hoeken ervoor zorgen dat een machinebediende niet onbedoeld overschakelt naar een gebruikte snijkant.

-Twee snijkansvoorbereidingen in een “trompet” -stijl slijpen voor zwaardere en onderbroken sneden en een lichte slijpen voor continu draaien. Beide zijn vrijsnijdend, verlengen de levensduur van het gereedschap en genereren oppervlakteafwerkingen tot 0,2 Ra.

-De PcBN-minitips worden aangeboden in vier wisselplaatvormen – drie ruitvormig en één driehoekig – wat betekent tot zes snijkanten per wisselplaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.