Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Kiezen voor herbruikbaarheid

pic_190829_mewa_be_putztuchsystem_2-kopieren

21 oktober 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De meest duurzame manier om het milieu te beschermen is afval vermijden en spullen gezamenlijk gebruiken. MEWA voorziet ondernemingen over heel Europa vanuit 42 vestigingen van beroeps- en veiligheidskleding, poetsdoeken, olie-opvang- en voetmatten, evenals artikels voor arbeidsveiligheid. Binnen zijn assortiment heeft Mewa een systeem voor herbruikbare poetsdoeken voor fabrieken en werkplaatsen.

Wegwerpbekers uit polylactide, die na gebruik ontbinden in koolstof en water, gymschoenen uit synthetische spinnendraad waarvan na een aantal jaar enkel nog de zool overblijft. Over de hele wereld wordt onderzoek gedaan naar en gesleuteld aan nieuwe producten die biologisch afbreekbaar zijn. Dat is erg belangrijk en draagt bij aan de bescherming van het milieu. Textielsharing is een vorm van actieve milieubescherming. MEWA-textielmanagement kiest voor herbruikbaarheid. Daarmee maakt u uw fabriek of werkplaats heel eenvoudig milieuvriendelijk. Dat zorgt niet alleen voor een fijn gevoel, maar maakt uw bedrijf ook aantrekkelijker voor zowel werknemers als klanten.

MEWATEX: een poetsdoek die machines, gereedschappen en vloeren proper houdt.

 

Geen afval produceren

Het MEWA systeem voor poetsdoeken is nog efficiënter, aangezien het vroeger in de keten zit: MEWA klanten produceren immers geen afval meer, maar huren de sterk absorberende doeken. MEWA haalt die op afgesproken tijdstippen op, wast ze, zorgt voor een strenge kwaliteitscontrole en levert daarna weer schone doeken.  Dat is handig, maakt een exacte kostenberekening mogelijk en bespaart tijd, omdat er altijd schone doeken beschikbaar zijn. Daardoor kunnen werknemers zich toeleggen op hun taken, in plaats van doeken volgens de wettelijke voorschriften te moeten ophalen en wegbrengen. Ze delen simpelweg de MEWA poetsdoeken: ze gebruiken ze, zonder ze zelf te beheren. Waarom zouden ze ook? Door enkel te gebruiken zonder zelf te bezitten, hebben bedrijven een grotere flexibiliteit. Het aantal en de soort poetsdoeken (er zijn er vier verschillende, afhankelijk van het gebruik) kunnen altijd worden aangepast aan de huidige behoeften van een bedrijf.

Bij de MEWA-poetsdoeken hoort ook een hermetisch afsluitbare SaCon veiligheidscontainer. Daarin kunnen poetsdoeken veilig worden bewaard.

 

Olie en vetten recupereren en hergebruiken

Het Duitse MEWA is dus een echte partner, met 111 jaar vakkennis waarop u kunt rekenen. Het slimme deelsysteem voor poetsdoeken helpt bedrijven in heel Europa verder. Ieder jaar wast MEWA meer dan een miljard poetsdoeken voor 188.000 klanten. Olie en vetten worden uit de doeken gefilterd en worden hergebruikt voor de verwarming van de was- en droogstraten. Dat is goed voor 80% van het energieverbruik en bespaart jaarlijks 7 miljoen liter stookolie. Door een voortdurend verbeterende techniek kan MEWA het waterverbruik ook steeds verder terugdringen. Vandaag is dat al met 50% gedaald. De wasmiddelen die MEWA gebruikt, zijn biologisch afbreekbaar en worden in een zo laag mogelijke dosering ingezet. Natuurlijke hulpbronnen sparen en afval vermijden, is volgens MEWA de meest duurzame manier om het milieu te beschermen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details