NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Klaar voor de toekomst dankzij verdubbelde zaagcapaciteit

Klaar voor de toekomst dankzij verdubbelde zaagcapaciteit

Metaalverwerkers willen graag kunnen vertrouwen op kwaliteit, maatwerk en een snelle levering van hun materiaal. Precies dat zijn de troeven die IMS sinds jaar en dag uitspeelt. Met als resultaat dat deze distributeur een steeds groter aantal langjarige contracten binnenhaalt voor op maat gezaagde stukken op afroep. Een positieve trend die op een positieve manier wordt benaderd. Want de firma  investeerde in een nevenvestiging in Roosdaal waarmee ze op slag haar zaagcapaciteit verdubbelde.

IMS Belgium

Vanuit Londerzeel levert IMS een breed assortiment staal, rvs en aluminium.

 

Sinds zijn oprichting in 1954 groeide IMS uit tot een toonaangevende distributeur van staal, rvs en aluminium. Met een breed assortiment speelt de firma perfect op de vraag van de verspanende industrie in. Zo kan u er onder meer terecht voor de Prodec®, het superieur verspaanbare rvs van Outokumpu. Of de ETG® en HSX® high performance staalsoorten van Steeltec die zich kenmerken door een heel grote treksterkte en gelijkmatige mechanische eigenschappen over het hele doorsnede- en afmetingsbereik. “Op het vlak van aluminium vertegenwoordigen we Banco Aluminium en leveren we hoogwaardige aluminium profielen volgens tekening, eventueel met bewerkingen en oppervlaktebehandeling”, vertelt sales manager Carina Vercammer. “Ten slotte zijn we gereputeerd voor het gamma rvs onderdelen van SB-Railing voor balustrades, hekwerken en leuningen. In eigen beheer ontwikkelden we hiervoor de UNIQ, een reeks profielen voor glasbalustrades die een inklemming zonder keggen of rubbers toelaten.”

Derde vestiging is een feit

IMS Belgium

Niet alleen het uitgebreide aanbod heeft IMS groot gemaakt. Ook en vooral het kwalitatieve maatwerk speelt een sleutelrol in dit succes. “Om de tevredenheid van onze klanten te bestendigen, drong een uitbreiding zich op”, aldus Vercammer. “Het management koos voor een derde uitvalsbasis in het Nederlandse Roosdaal. Deze is helemaal ingericht op het afleveren van grote orders op afroep, en dit specifiek voor op maat gezaagde stukken. Het atelier omvat dan ook een gloednieuwe zaagautomaat die zeer snel diameters tot 560 mm zaagt met de hoogste nauwkeurigheid: we halen een tolerantie van 0,2 mm in materiaal en 0,1 mm in haaksheid. Dankzij een meerspaninrichting kunnen we meerdere lengtes materiaal naast elkaar zagen. Dit alles resulteert in een verdubbeling van onze zaagcapaciteit, waarmee we opnieuw helemaal klaar zijn voor een verdere groei.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.