NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Klaar voor een spetterend nieuw jaar
247TailorSteel geeft mensen de kans om te werken ín en tegelijk te bouwen aan de toekomst.

Klaar voor een spetterend nieuw jaar

2023 kon onder geen beter gesternte beginnen, voor 247TailorSteel. De e-commerce specialist voor plaatwerk legde niet alleen een schitterend rapport voor het voorbije jaar in België voor (+40%), ook dit jaar belooft niks dan goeds. 247TailorSteel verwacht zijn omzet hier te verdubbelen en kijkt daarvoor onder meer naar de nieuwe vestiging in Hooglede, die na de zomer haar deuren officieel zal openen. “We zitten perfect op schema”, vat CEO Carl Berlo de vooruitzichten samen.

In september ging in Hooglede de schop in de grond voor de bouw van de eerste 247TailorSteel fabriek in België. Als alles goed gaat, zal het managementteam er in de zomer weer staan, om het lintje van de nieuwe productie-unit door te knippen. “Vandaag zijn al de grondwerken achter de rug en liggen er stevige funderingen met voldoende draagkracht om de state-of-the-art machines, die we in augustus willen plaatsen, stabiel te laten draaien.” 

Die nieuwe vestiging zal vanaf september instaan voor het gros van de leveringen in België. Geen seconde te vroeg, want het bedrijf stoomt met indrukwekkende groeicijfers vooruit. “In 2023 hopen we onze omzet in België te verdubbelen tot 30 miljoen euro. Door lokaal meer capaciteit te creëren willen we onze e-commerce activiteiten verder uitbouwen en onze snelheid van leveren optrekken.”

Vanaf het tweede kwartaal zullen ook de eerste operatoren in dienst komen.

Meer lokale capaciteit

Aan ambitie geen gebrek, dus. Dat geldt ook voor de bouw van de nieuwe productiesite, die er in recordtijd zal staan. Een kunstje dat 247TailorSteel al eerder voordeed met zijn vestigingen in Hilden, Oyten en Langenau. Ook 2023 zal in het teken staan van het creëren van fors meer capaciteit. Berlo: “Terwijl de aannemer in nauwe samenspraak met het bouwteam bezig is met de realisatie van de productie-unit, gebeuren achter de schermen al de eerste aanwervingen. We geven de voorkeur aan lokale mensen, die de lokale gewoontes kennen. We mogen dan wel een bedrijf zijn dat inzet op doorgedreven automatisering en digitalisering, dat lokale sausje moet over elke vestiging heen om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen.” Bovenaan op het lijstje stond het vinden van een plantmanager, die de volledige werking van de fabriek in goede banen kan leiden. Dat is intussen afgevinkt. 

Werken in en bouwen aan de toekomst

Vanaf het tweede kwartaal zullen ook de eerste operatoren in dienst komen. De bedoeling is in september te kunnen opstarten met 50 à 65 medewerkers. “Die krijgen allemaal eerst hun opleiding op ons hoofdkantoor, om te leren werken met de nieuwste technologie. 

Ze overnachten dan in een plaatselijk vakantiepark. Wie bij ons aan de slag gaat, kan dus beginnen met vakantie”, vertelt Berlo met een kwinkslag. 

247TailorSteel doet er alles om aan om aantrekkelijke werkgever te zijn. Dat zal ook moeten, want West-Vlaanderen kan de laagste werkloosheidscijfers van het land voorleggen. “Dat schrikt ons niet af”, verzekert Berlo. “De situatie voor de vestiging in Oud Gastel is vergelijkbaar. Daar moeten we opboksen tegen concurrentie van jongens als ASML, DAF, Philips… Maar wat wij hebben, dat is een uniek verhaal. We geven mensen de kans om te werken ín en tegelijk te bouwen aan de toekomst.” 

In 2023 hoopt 247TailorSteel zijn omzet in België te verdubbelen tot 30 miljoen euro.

Blijven ontwikkelen nieuwe features

Een verhaal dat overigens ook te horen zal zijn op Machineering. 

“We kijken er enorm naar uit om iedereen bij te praten over de nieuwe fabriek en over de nieuwste ontwikkelingen in Sophia®.” Met deze software kunnen klanten in een handomdraai digitaal hun plaatwerk op maat bestellen. “We blijven daar voortdurend aan sleutelen om nog meer functionaliteiten te kunnen bieden. Zo wordt er binnenkort een webbased versie gelanceerd, waardoor er niks meer moet gedownload worden.” Voor het buislasersnijden werd recent de Tubes Library toegevoegd. Berlo: “Van daaruit kunnen snel en eenvoudig de juiste materialen toegekend worden aan uw ontwerp. Een feature die vooral in België trouwens op heel bijval kon rekenen. Een derde evolutie is dat we nu ook verzinkingen in platen kunnen aanbrengen, vaak een beter alternatief dan draadtappen.”    

247TAILORSTEEL – Standnummer 142

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details