01:44
02-03-2018

Klaar voor elke freesopdracht

Een maakbedrijf moet blijven investeren om aan de steeds strengere eisen van de klanten op het vlak van kwaliteit, levertermijn en prijs te voldoen. Toeleveringsbedrijf Platteau uit Poperinge combineert een team van ervaren medewerkers met een up-to-date park van conventionele en CNC-gestuurde draaibanken, freesmachines en ook MIG- en TIG-lassystemen om steeds weer de hoogste kwaliteit te garanderen. Door de stijgende vraag naar grotere, vaak complexere werkstukken investeerde de firma de laatste jaren in aangepaste machines voor het frezen van dergelijke onderdelen. Binnenkort neemt de firma een nieuwe freesmachine van het merk Correa voor het bewerken van stukken tot 4,5 m in gebruik. Germond levert en installeert de machine, die het machinepark vervolledigt voor het frezen van alle mogelijke werkstukken van de kleinste onderdelen tot stukken van 7 m lang. 

Platteau, toeleverancier in de metaalbewerking, de machinebouw en de constructie, is al meer dan vijftig jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van exclusief stukwerk voor de meest uiteenlopende toepassingen. “Om aan de wensen van onze klanten te voldoen, concentreren wij ons vooral op uniek en complex stukwerk, kleinere series en grotere stukken. Zo onderscheiden we ons ook van andere toeleveranciers”, vertelt CEO Pieter Cappoen. “Uiteraard vragen onze klanten wel eens een serieproductie, maar dan spreken we van enkele tientallen stuks, slechts uitzonderlijk van een paar honderd stuks van eenzelfde onderdeel.” De firma telt een twintigtal gekwalificeerde en ervaren medewerkers en beschikt over een modern en uitgebreid machinepark met conventionele en CNC-gestuurde metaalbewerkingsmachines: draaibanken en freesmachines, maar ook MIG- en TIG-lassystemen.

Investeren in freesmachines
Om de klanten een optimale service te garanderen, investeert Platteau continu in het eigen machinepark. Tot twee jaar geleden was dit machinepark vooral gericht op de bewerking van stukken tot 3,5 m lang. Door de toenemende vraag naar grotere stukken besloot de directie om een freesmachine te installeren, die stukken tot 7 m kon bewerken. Al gauw bleek de capaciteit van deze machine meer dan volledig volzet en moest de firma opnieuw op zoek naar een geschikte oplossing. “We beslisten om uit te kijken naar een freesmachine voor de bewerking van stukken tot 4,5 m”, geeft de CEO aan. “We namen contact op met Germond, die al vele jaren onze hofleverancier als het gaat om freesmachines. De meeste frees­systemen op onze werkvloer zijn van het merk Correa en uitgerust met een draaibare kop, waardoor we meerdere vlakken in één opspanning kunnen bewerken. De kwaliteit van deze producten en de uitstekende service van de leverancier was doorslaggevend om ook nu weer voor deze geslaagde combinatie Correa-Germond te kiezen.” Hans Donck, zaakvoerder van Germond, vult aan: “We zijn al heel wat jaren verdeler van machinebouwer Nicolas Correa, die gespecialiseerd is in de bouw van high-end bedfreesmachines, kolom- en portaalfreesmachines met grote werktafels. Bij Platteau installeerden we al verschillende Correa freesmachines, waaronder een Norma FT voor de bewerking van onderdelen tot 7 m. Deze nieuwe investering is geschikt voor freesbewerkingen op stukken tot 4,5 m. De werknemers van de firma nemen binnenkort hun nieuwste aanwinst in gebruik. Zo kunnen ze de klanten meteen een oplossing bieden voor het frezen van de meest uiteenlopende stukken, van de allerkleinste onderdelen tot werkstukken met een lengte van 7 m.”

Tekst Johan Debaere  |  Beeld Platteau

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners