NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kostenreductie door materiaalkeuze

Kostenreductie door materiaalkeuze

In een wereld waarin alles alsmaar duurder wordt, is het des te belangrijk om weloverwogen keuzes te maken bij het doen van aankopen. Wanneer je metaal wilt gaan gebruiken voor het maken van jouw eindproduct zul je er al snel achterkomen dat de keuze reuze is. De materiaalkeuze is van grote invloed op de kosten. Het nemen van een goed doordachte beslissing met betrekking tot de materiaalsoort kan dan ook tot kostenreductie leiden.

RVS, staal, aluminium: je vindt het allemaal bij 247TailorSteel

Bij 247TailorSteel, een metaalbedrijf dat zijn hoofdvestiging heeft in Varsseveld, zijn de mogelijkheden wat betreft materiaalsoort eindeloos. Of je nou wilt laten lasersnijden, buislasersnijden of kanten; bij alle bewerkingen heb je de keuze uit diverse materialen in vele diktes. Dit stelt jou in staat een keuze te maken die goed is voor de portemonnee.

Een greep uit het assortiment van 247TailorSteel

Er zijn ontzettend veel materialen die relatief weinig kosten met zich meebrengen. Hierbij moet je niet alleen kijken naar de kosten van de aanschaf, maar ook nadenken over de gevolgen van de materiaalkeuze op de lange termijn. Hieronder lichten we een aantal materiaalsoorten toe.

Aluminium

Het is wellicht algemeen bekend dat aluminium een erg licht materiaal is. Dit betekent weinig transportkosten en een eenvoudige verwerking waarmee zowel tijd als geld bespaard wordt. Ondanks het lichte karakter is aluminium toch erg sterk en is het niet gevoelig voor aantasting door vocht en/of UV-straling. Daardoor gaat het erg lang mee.

RVS

RVS kent een groot scala aan soorten. Eén daarvan is het multitoepasbare RVS316. Deze materiaalsoort heeft weinig nabewerking nodig. Daarnaast is het bestand tegen agressieve invloeden van buitenaf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zuur en zout. Het kan dan ook overal, zowel binnen als buiten, toegepast worden zonder dat het aangetast wordt.

Staal

En dan kijken we naar staal. Eén van de staalsoorten waarmee kosten bespaard kunnen worden, is Magnelis®. Magnelis® is voorzien van een beschermende laag die het aflakken overbodig maakt. Door deze beschermende laag is het staal bestand tegen corrosie, waardoor het langer mee gaat. Een laatste, maar niet onbelangrijke, eigenschap van Magnelis® is het zelfherstellende karakter. Dit zorgt ervoor dat Magnelis® zonder nabewerking kan worden verwerkt tot het eindproduct. Een andere staalsoort die bestand is tegen corrosie en roest, is Sendzimir. Sendzimir is uitermate geschikt voor buitentoepassingen en gaat lang mee.

Bestel jouw halffabricaat op maat!

Wil je nou weten wat de mogelijkheden zijn? Ontdek het in Sophia®, het online portaal van 247TailorSteel. Vraag een gratis en vrijblijvend account aan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.