NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kunststof palletten als duurzaam ­alternatief voor de houten palletten
Het gamma omvat ook naadloze hygiëne palletten, gericht op de farmaceutische sector en de voedingsindustrie.

Kunststof palletten als duurzaam ­alternatief voor de houten palletten

Alhoewel we de traditionele houten palletten nog heel vaak zien, kiezen bedrijven met kunststof palletten toch meer en meer voor een duurzamer alternatief. Deze ladingdragers worden immers gekenmerkt door een langere levensduur. Ze nemen geen water op en zijn ook lichter, hygiënischer en gemakkelijker in onderhoud. Plastibac biedt een ruim assortiment gebruiksvriendelijke kunststof palletten voor professioneel gebruik in de meest uiteenlopende toepassingen. Alle producten zijn ook 100% recycleerbaar, waardoor ze perfect binnen de circulaire economie passen.

Wie liever met houten palletten werkt, moet ermee rekening houden dat deze in de regel slechts voor een beperkt aantal transporten gebruikt kunnen worden. Ze moeten dan ook snel vervangen worden en dat is in tijden van grote schaarste aan materialen en ongeziene prijsstijgingen niet evident. Met de palletten in rein of gerecycleerd kunststof biedt Plastibac een duurzaam alternatief. “Ons gamma omvat lichtere export en comfort palletten, maar ook stevige premium pallets en naadloze hygiëne pallets, gericht op de farmaceutische sector en de voedingsindustrie. Alle producten zijn verkrijgbaar in de meest gangbare afmetingen en met verschillende draaglasten. Met de Premium reeks bieden we oplossingen voor de metaalverwerkende sector, waar het vaak nodig is om zwaardere onderdelen te dragen en te transporteren”, vertelt Business Unit Manager Andi Vertriest. “Deze palletten zijn voor intensief gebruik, stootvast, onderhoudsvriendelijk en in de meeste gevallen vlot te herstellen. In tegenstelling tot de houten palletten moet je als gebruiker niet bang zijn voor splinters. Vaak kunnen ze met randen of antisliplaag geproduceerd worden, of in een aangepaste kleur.”

100% recycleerbare kunststoffen

Naast deze palletten biedt Plastibac nog heel wat andere herbruikbare kunststof ladingdragers voor stockage en logistiek, warehousing, afvalbeheer en andere industriële toepassingen. “Onze oplossingen bestaan niet uit wegwerpplastic, maar één voor één uit kwalitatieve en duurzame kunststoffen, die een lange levensduur garanderen en 100% recycleerbaar zijn”, zegt Marketing Manager Robbie Naessens. “We stimuleren onze klanten om stapelbakken, vaten … in harde plastics correct te gebruiken en recycleren. Tal van onze producten bestaan zelf al uit gerecycleerde kunststoffen, waardoor ze perfect inzetbaar zijn in de circulaire economie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.