NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kwaliteit staalplaten is primordiaal voor snij-, pons- en plooiwerk
Vader en zoon Deschepper maken gebruik van de LaserpressPlus® platen van Van Heyghen Staal om de meest uiteenlopende en vaak complexe constructies te realiseren.

Kwaliteit staalplaten is primordiaal voor snij-, pons- en plooiwerk

Wie een kwaliteitsvol product wil leveren, moet kunnen rekenen op deskundige medewerkers en nauwkeurige machines en gereedschappen, maar vooral ook gebruikmaken van hoogwaardige materialen. Bij Rovimetaal in Wingene kiezen ze al meer dan twintig jaar bewust voor de staalplaten van Van Heyghen Staal. Zo worden bij de metaalverwerker vandaag LaserpressPlus® platen van de fabrikant uit Evergem gebruikt voor de meest uiteenlopende metaalconstructies. 

De firma van vader en zoon Deschepper verwerkt zowel buizen als plaatmateriaal. Van Heyghen Staal is al vele jaren een vaste partner voor de staalplaten.

“Toen ik in 1987 de stap naar zelfstandigheid zette, had ik mijn strepen in de metaalsector al verdiend”, vertelt vader Deschepper. “Ik moest ook niet helemaal van nul starten, want ik kon een bestaande firma met machines en een klantenportefeuille overnemen. Deze metaalverwerker was vooral gekend als toeleveringsbedrijf voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen, bijvoorbeeld voor de productie van transportmiddelen en beursstanden.” 

Zoon Robby Deschepper vult aan: “Rovimetaal kreeg een extra boost toen we metalen pallets op maat mochten engineeren en produceren voor CNH Industrial uit Zedelgem. Deze constructies worden gebruikt om onderdelen te transporteren: zowel intern tussen werkposten, als extern naar onderaannemers, bijvoorbeeld naar de spuiterij. Door de jaren heen zijn er telkens nieuwe klanten bijgekomen. De constructies worden uitgewerkt aan de hand van tekeningen van de klant, of we ontwerpen en engineeren alles zelf.”

Rovimetaal is een metaalverwerkende firma uit Wingene.

Lasersnijmachine

Bij Rovimetaal worden zowel buizen als plaatmateriaal verwerkt. Om aan de vragen van de klanten te voldoen, werden in de loop der jaren steeds meer bewerkingen toegevoegd, bijvoorbeeld verspaning, draai- en freeswerk, lassen én lasersnijden. 

“In 1998 hebben we onze eerste lasersnijmachine aangekocht. Daardoor konden we ons ook richten op kleinere bedrijven met beperkt seriewerk, wat voor de nodige continuïteit op de werkvloer zorgt”, geeft Deschepper aan. “Onlangs hebben we ons verouderd systeem vervangen door een nieuwe snijmachine type MARVEL 12000-3015 van HGTECH met een 12 kW fiberbron en een bereik van 3000 x 1500 mm.”

De verouderde lasersnijmachine werd recent vervangen door een nieuwe MARVEL 12000-3015 van HGTECH met een 12 kW fiberbron en een bereik van 3000 x 1500 mm.

Laserpressplus® staalplaten

Dankzij deze nieuwste investering is de flexibiliteit bij Rovimetaal nog toegenomen en kunnen ook platen met een grotere dikte snel en nauwkeurig bewerkt worden. Vader en zoon Deschepper kozen er zowat twintig jaar geleden bewust voor om met een specialist op het vlak van staalplaten samen te werken, en vandaag kopen ze nog altijd ruim 90% van alle plaatmateriaal bij Van Heyghen Staal. 

“Ook in de metaalverwerking worden machines steeds performanter en moet ook het plaatmateriaal verder geoptimaliseerd worden. Dat moet spanningsarm zijn, een superieure vlakheid hebben, en zich uitstekend koud laten verwerken.    

Om daarop in te spelen, ontwikkelden we in nauwe samenwerking met een van onze belangrijkste coilleveranciers onze LaserpressPlus® platen. Ze bestaan in verschillende kwaliteiten van warmgewalst staal en kunnen zowel gebeitst als ongebeitst verkregen worden,” vertelt Thierry Dauwe, sales manager bij Van Heyghen Staal. “Dankzij de fijnkorrelige structuur, de hoge elasticiteit en een gegarandeerde tolerantie op de vlakheid van maximum 3 mm/m, ook na verwerking, beantwoordt dit materiaal aan de strengste kwaliteitseisen. Ons uniek procédé van koud nawalsen neemt immers alle interne spanningen tot in de kern van de plaat weg, optimaliseert de vlakheid en het oppervlakte-aspect, en reduceert bovendien diktevariaties aanzienlijk.”

Scoren op het vlak van kwaliteit

Bij Rovimetaal waren ze meteen onder de indruk van de constante kwaliteit en just-in-time leveringen van de LaserpressPlus® platen. 

“Deze platen blijven steeds vlak, ook als je lange en fijne reepjes moet snijden. Er ontstaan geen scheuren en er is veel minder braamvorming op de snijkant. Ook bij het plooien kan er heel nauwkeurig gewerkt worden. Zo kunnen we onze klanten steeds de hoogste kwaliteit garanderen. Samen met de topkwaliteit van het plaatmateriaal vormt de professionele aanpak bij Van Heyghen Staal de basis van onze jarenlange samenwerking”, sluit Robby Deschepper af.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.