NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Kwaliteit van eindproduct hangt af van staalplaatmateriaal
In de productiehal staan ook drie plooibanken, die zeer nauwkeurige toleranties tot een lengte van 6000 mm garanderen.

Kwaliteit van eindproduct hangt af van staalplaatmateriaal

Mensen met kennis van zaken en een up-to-date machinepark zijn belangrijke schakels voor de productiviteit en efficiëntie binnen een maakbedrijf. Hoogwaardige materialen zijn echter even cruciaal om kwaliteitsvolle eindproducten te leveren. Daarom gebruiken ze bij Construct Hoet voor de realisatie van tal van metaalconstructies al ruim vijftien jaar de staalplaten van fabrikant Van Heyghen Staal. In het magazijn van dit plaatbewerkingsbedrijf uit Koekelare staan LaserpressPlus® platen, die de ene keer ingezet worden voor een toepassing in de bouw, een andere keer voor de creatie van meubilair of andere producten.

Bij Construct Hoet gebruiken ze de LaserpressPlus® platen van Van Heyghen Staal voor de productie van de meest uiteenlopende en vaak complexe constructies.

Lasersnijden en plooien

Philiep Hoet startte in 1990 met slechts één plooibank en één plaatschaar, maar door de jaren heen is zijn levenswerk uitgegroeid tot een gewaardeerde toeleverancier in plaatbewerking met een klemtoon op lasersnijden en plooien. Daarnaast staat de firma ook in voor nabewerkingen, zoals polieren, draadtappen en lassen. 

“Mijn vader was overtuigd van de kwaliteit van het lasersnijden en investeerde twee jaar na de oprichting van de firma in een eerste machine. Nog eens zes jaar later volgde een bijkomende lasersnijmachine, voor platen tot 6000 mm. Begin deze eeuw werd de eerste laser vervangen door een nieuwe unit voor de bewerking van platen tot 4000 mm en werd een bijkomende lasersnijder met een capaciteit tot 6000 mm geïnstalleerd. De verouderde plooibanken maakten plaats voor moderne systemen met een bereik van respectievelijk 2000 en 4000 mm”, vertelt zoon Gert-Jan, die in 2017 zijn eerste stappen in het familiebedrijf zette. “We produceren eenvoudige en complexe constructies in staal, aluminium en rvs. Dankzij onze drie lasers met een bereik van respectievelijk 4000 x 2000, 6000 x 2000 en 6000 x 2500 mm en evenveel plooibanken, kunnen we flexibel reageren op alle vragen van onze klanten. Een van de lasersnijmachines is uitgerust met een inox tafel, waardoor we de productie van stukken in rvs scheiden van de andere materialen en zo elke vorm van contaminatie vermijden. Binnenkort wordt een van de lasers trouwens vervangen door een systeem met een groter vermogen, waardoor we ook platen met een grotere dikte snel en nauwkeurig zullen kunnen bewerken.”

Een van de lasers is uitgerust met een inox tafel, waardoor de productie van stukken in rvs apart gebeurt en zo elke vorm van contaminatie vermeden wordt.

LaserpressPlus® staalplaten

Een andere troef van Construct Hoet is het ruime platenmagazijn. Door de jaren heen heeft het familiebedrijf bewust een nauwe band opgebouwd met enkele vaste leveranciers, waaronder Van Heyghen Staal. Vandaag gebruiken ze voor heel wat projecten de innovatieve LaserpressPlus® platen van de fabrikant uit Evergem (Gent).

“Onze LaserpressPlus® platen zijn leverbaar in verschillende kwaliteiten van warmgewalst staal en kunnen zowel gebeitst als ongebeitst verkregen worden, met natuurwalskanten of bezoomd”, vertelt Thierry Dauwe, sales manager bij Van Heyghen Staal. “Deze platen verhogen de productiviteit tot 30%. Dankzij de fijnkorrelige structuur, de hoge elasticiteit en een gegarandeerde tolerantie op de vlakheid van maximum 3 mm/m en dit tot LaserpressPlus® 460, beantwoorden onze laserkwaliteitplaten aan de strengste kwaliteitseisen. Ons uniek koudnawalstuig (skinpass) in onze ontrollingslijn speelt een cruciale rol in het productieproces om coils te verwerken tot vlakke én spanningsvrije platen. Het neemt immers alle interne, residuaire spanningen tot in de kern van de plaat weg, optimaliseert de vlakheid en het oppervlakte-aspect, en reduceert bovendien diktevariaties aanzienlijk.”

De plaatbewerker beschikt over drie lasersnijmachines met een bereik van respectievelijk 4000 x 2000, 6000 x 2000 en 6000 x 2500 mm.

Kwaliteit in product én service

Bij Construct Hoet zijn ze alvast heel tevreden van het plaatmateriaal en de leverancier. “De platen die we op stock nemen, worden de ene keer gebruikt voor een toepassing in de bouw, een andere keer voor de creatie van meubilair of andere producten. Er is maar één zekerheid: de klant wil steeds een hoge kwaliteit en een snelle, betrouwbare levering”, sluit Gert-Jan Hoet af. “Dat kunnen we garanderen dankzij de LaserpressPlus® platen, want die blijven steeds vlak, vertonen geen scheuren, en er is slechts een minimale braamvorming op de snijkanten. Ook bij het plooien kan er heel nauwkeurig gewerkt worden. Bovendien kunnen we steeds rekenen op een professionele aanpak bij Van Heyghen Staal. Ze houden zich immers aan de vooropgestelde levertermijn. En bestellen we een volle vracht, dan krijgen we die ook in één keer, en niet in verschillende deelleveringen. Op die manier is het voor een verwerker echt prettig werken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.