Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Lancering van nieuwste software op CNC-plasmamodellen

plasma_hoofd-foto-kopieren

11 november 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Ook de maakindustrie ontsnapt niet aan digitalisering. Dat zou zonde zijn, want het biedt ook de nodige opportuniteiten. Een mooi voorbeeld daarvan is het nieuwste softwareplatform dat Astra-Tec aanbiedt op zijn plasmasnijtoestellen. Ze houdt voortaan nauwgezet alle gegevens bij die het snijden eenvoudiger maken. Daarnaast realiseerde Astra-Tec enkele mooie nieuwe projecten in lasautomatisatie. U kan er uitgebreid mee kennismaken op stand 1-C080 tijdens de Welding Week.

Astra-Tec staat al sinds 1995 garant voor innovatie en expertise op vlak van machinebouw en las- en snijtoepassingen. Een perfect samenspel van inzicht, opleiding, creativiteit en techniek leidt telkens tot efficiënte realisaties voor klanten met oog voor kwaliteit, veiligheid en welzijn. Daarbij wordt steeds de vinger aan de pols gehouden van nieuwe ontwikkelingen om tot future proof oplossingen te komen. Neem nu de software bijvoorbeeld. Snijparameters, snijtijd, levensduur slijtstukken … alles wordt voortaan minutieus en  automatisch bijgehouden, zodat het snijden een stuk eenvoudiger kan worden.

Make-over platformen

Astra-Tec investeerde ook in een volledige make-over van zijn huidige platformen om klaar te zijn voor de nieuwste plasmasnijtoestellen. Het interne softwareplatform werd geüpdatet naar TwinCAT 3.0. Hiermee is de sturing van Astra-Tec klaar voor de nieuwste Q plasmabron van Kjellberg en Hypertherm. Deze gebruiken allebei dezelfde EtherCAT bus voor de aansturing. De nieuwe software wordt uitgerold op alle plasmanijderseries (SMART, HS, M en XG). Verder werd de START serie voorzien van een gloednieuwe console die de pc beschermt tegen het stof in de productieomgeving.

Bij Feraxo, producent van metalen vaten, IBC containers en bobijnen bestemd voor de banden- en staaldraadindustrie, werd een puntlasautomaat in gebruik genomen voor het puntlassen van spelden in metalen bobijnen.

 

Perfecte traceerbaarheid voor elke las

Dat wat het plasmasnijden betreft. Ook in lasautomatisatie heeft Astra-Tec de voorbije maanden niet stilgezeten. Het kon weer enkele mooie referenties aan zijn al indrukwekkende portfolio toevoegen. Eurotruss bijvoorbeeld, een toonaangevende en internationale leverancier van aluminium truss-systemen nam vorige maand reeds zijn derde lasautomaat van Astra-Tec in gebruik. Deze machine is uitgerust met twee nieuwe CMT lastoestellen van Fronius. Alle las-parameters van de las voor ieder product worden bijgehouden voor een perfecte traceerbaarheid.

Minimaliseren operatortijd, maximaliseren veiligheid

Bij Metavan Reels, wereldleider in de markt van metalen bobijnen (haspels), werd eveneens een nieuwe lasautomaat van Astra-Tec in gebruik genomen. Door middel van de machine worden de metalen flenzen en cilinder automatisch samen gelast tot een haspel. De machine minimaliseert de operatortijd en zorgt ervoor dat er probleemloos omgesteld wordt tussen de verschillende types. Een snelle deur zorgt voor een veilige werkomgeving, zonder verhoging van de cyclustijd.

Bewaking laskwaliteit

Bij Feraxo, producent van metalen vaten, IBC containers en bobijnen bestemd voor de banden- en staaldraadindustrie, werd een puntlasautomaat in gebruik genomen voor het puntlassen van spelden in metalen bobijnen. De spelden worden met een visionsysteem gesorteerd en vervolgens met een robot in de gleuf van een flens ingebracht. De machine produceert twintig afgewerkte stukken per minuut. Het puntlassen gebeurt met invertertechnologie zodat de kwaliteit van de las kan bewaakt worden.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details