NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Lasapparatuur en robottechnologie in perfecte symbiose

Lasapparatuur en robottechnologie in perfecte symbiose

U zal ogen tekort komen. Op de Welding Week toont Binzel Benelux in nauwe samenwerking met Abicor Binzel en Abicor Binzel Robotic Systems een overzicht van het hele gamma. Het accent ligt daarbij op een aantal nieuwe producten. Wij geven u alvast een voorproefje.

De ROBiPAK, een UR+ gecertificeerde oplossing voor het MIG/MAG-lassen, is ontworpen om de installatie op uw cobot snel te kunnen realiseren. Alle componenten, die zich reeds hebben bewezen in industriële robottechnologie, zijn aangepast aan de kenmerken van de robots van Universal Robots en staan garant voor hoogwaardige prestaties. Dankzij een stabiele communicatie tussen de twee apparaten, aangevuld met een eigen URCap ontwikkeling, kunt u eenvoudig programma’s maken om te lassen met de UR Cobot. Daarom is de ROBiPAK ideaal voor kleine series en vaak veranderende lastoepassingen.

Nauwkeurig en toekomstgericht draadaanvoersysteem

Met de MFS-V3.1 heeft ABICOR BINZEL ROBOTIC SYSTEMS een toekomstgericht draadtoevoersysteem voor lasertoepassingen ontwikkeld. De zeer precieze transmissie en de directe krachtoverbrenging in combinatie met de snelle en digitale motorbesturing met behulp van de nieuwe eBOX, vormen het middelpunt van het nieuwe MFS-V3.1 systeem. Het 2×2-aandrijfprincipe garandeert minimale slip en voorkomt vervorming van de draad. De korte acceleratie- en reactietijden, die belangrijk zijn voor lasertoepassingen, kunnen daardoor worden bereikt.

Met de MFS-V3.1 heeft ABICOR BINZEL ROBOTIC SYSTEMS een toekomstgericht draadtoevoersysteem voor lasertoepassingen ontwikkeld. Dit apparaat is ideaal voor twee totaal onafhankelijk werkende laspistolen, levert een hoge zuigkracht, beschikt over een automatische reinigingsfunctie en is universeel inzetbaar.

 

Ideale oplossing voor gezond en comfortabel MIG/MAG-lassen

Lasrook kan een aanzienlijk gezondheidsrisico vormen. Deskundigen raden aan om de lasrook direct bij de bron af te zuigen. Om dit in een industriële omgeving te waarborgen, zelfs onder ongunstige omstandigheden, biedt ABICOR BINZEL de rookafzuigunit xFUME VAC ADVANCED in combinatie met de rookafzuigpistolen RAB GRIP HE aan. Dit apparaat is ideaal voor twee totaal onafhankelijk werkende laspistolen, levert een hoge zuigkracht, beschikt over een automatische reinigingsfunctie en is universeel inzetbaar. De RAB GRIP HE wordt gekenmerkt door een goede toegankelijkheid, een hoge afzuigefficiëntie en zijn robuustheid. RAB GRIP HE combineert effectieve gezondheidsbescherming met de best mogelijke werkomstandigheden en is geschikt voor zware industriële toepassingen.

Andere innovaties

Daarnaast pakt ABICOR BINZEL uit met aangepaste slijtdelen van de vloeistofgekoelde W600 serie. Hun ontwerp, in functie van de hoge prestaties van de zwanenhals, staat garant voor een extreme duurzaamheid. Ook de nieuwe generatie kouddraadopbouwset voor de TIG-toortsen ABITIG® GRIP 200, 260 W en 450 W is nu beschikbaar. De hoogwaardige luchtgekoelde ABIMIG® A pistolen, ten slotte, zijn voorzien van slanke, rechte handgrepen. De vloeistofgekoelde ABIMIG® W pistolen vervolledigen de betrouwbare en in de markt geprezen ABIMIG® productlijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.