NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Lasersnijden dat de grenzen van efficiëntie en duurzaamheid verlegt
De FG-400 NEO kan de productie stroomlijnen en de prestaties verbeteren door meerdere processen in één machine uit te voeren, waaronder 3D-snijden, tappen, boren, afschuinen en vloeiboren.

Lasersnijden dat de grenzen van efficiëntie en duurzaamheid verlegt

Yamazaki Mazak zal op de EuroBLECH twee nieuwe baanbrekende lasersnijmachines onthullen voor het snijden van buizen, profielen en plaatmateriaal: de FG-400 NEO en Optiplex 3015 NEO 15 kW. Ze maken beide gebruik van Mazaks innovatieve Laser Beam Shaping technologie die de snijkwaliteit en efficiëntie van het fiberlasersnijden weer naar nieuwe hoogtes brengt. 

Beide machines die te zien zijn op EuroBLECH 2022 maken gebruik van Mazak’s revolutionaire Laser Beam Shaping en fibertechnologieën. De snijkwaliteit wordt bereikt door de vermogensdichtheid van de laserstraal te regelen, terwijl een breed scala aan verschillende materialen en diktes kan worden aangepast door de diameter en vorm van de straal aan te passen. 

De fibertechnologie kan aanzienlijke kostenbesparingen en energiebesparingen opleveren (tot 60% in vergelijking met eerdere modellen), terwijl ze een onovertroffen snijsnelheid en kwaliteit biedt voor zowel dikke als dunne materialen. Als toonaangevende fabrikant van werktuigmachines en lasersnijmachines zet Mazak zich sterk in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en tegen 2030 koolstofneutraliteit te bereiken, zoals benadrukt door het ‘Go Green’ initiatief van het bedrijf.

FG-400 NEO

De FG-400 NEO kan de productie stroomlijnen en de prestaties verbeteren door meerdere processen in één machine uit te voeren, waaronder 3D-snijden, tappen, boren, afschuinen en vloeiboren. Het systeem is bij uitstek geschikt voor grote buizen en profielen, inclusief ronde, vierkante en rechthoekige doorsneden, evenals H-, I- en L-balken. Dankzij de combinatie van een gloednieuwe 3D-laserkop met A-as, B-as en fiberlasertechnologie, kan het de stabiele bewerking van complexe vormen en sterk reflecterende materialen, zoals koper en messing, vergemakkelijken. Het vier-klauwen/klem-systeem zorgt voor extra stabiliteit, waardoor materiaalvervorming tijdens het proces wordt voorkomen. Als aanvulling op de machine heeft Mazak een reeks functies ontwikkeld, waaronder het nesten van onderdelen en gereedschapssimulatie, waardoor insteltijden verkort worden zodat een continu productieproces mogelijk is.

Dankzij de combinatie van een gloednieuwe 3D-laserkop met A-as, B-as en fiberlasertechnologie, kan de OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW de stabiele bewerking van complexe vormen en sterk reflecterende materialen, zoals koper en messing, vergemakkelijken.

OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW

De OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW is de nieuwste ontwikkeling in de OPTIPLEX 2D lasersnijmachine serie. Dankzij een combinatie van MAZATROL SmoothLx CNC-besturing, MCT3-snijkop en een ruime keuze aan functionele opties, levert de machine een zeer nauwkeurig en stabiel productieproces. Het model profiteert van een hoge mate van geautomatiseerde functies om snellere insteltijden te leveren (tot 95% in vergelijking met standaardlasermachines), inclusief automatische nozzle wissel, evenals automatische focus­detectie en -­positionering om het gebruiksgemak te verbeteren en de piercing te optimaliseren. 

De grote toegangsdeuren aan de voor- en zijkant verbeteren de toegankelijkheid van het werkgebied en vereenvoudigen het laden en lossen. De Nozzle Auto Centreing Camera geeft de nozzle locatie weer op het CNC-scherm, zodat de operator de toorts kan aanpassen, terwijl de nestfunctie automatisch bepaalt hoe de onderdelen moeten worden gerangschikt voor optimaal snijden in ­restmateriaal.

Automatisering

De OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW die op ­EuroBLECH wordt getoond, zal worden uitgerust met het CST 3015 automatiseringssysteem met een enkele toren die boven de wisseltafel wordt gemonteerd. Dit automatiserings­systeem CST 3015 heeft acht afzonderlijke laden met elk een laadvermogen tot 3.000 kg, en maakt gebruik van een op vacuüm gebaseerd laadsysteem van plaatmateriaal en het automatisch ontladen van de bewerkte ­werkstukken.    

Yamazaki Mazak is te bezoeken tijdens de EuroBLECH in hal 11, op stand D26.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details